avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor- custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor- custodie comuna

Buna. Ma numesc S.S. din Timisoara, anul trecut am divortat in luna martie de mama copilului la notar, de comun acord, realizandu-se o conventie parentala cu obligatii si drepturi pt ambii parinti. Mentionez ca copilul este minor si are in acest moment 5 ani si jumatate.
Ea lucrand in 3schimburi in domeniul sanatatii, eu mai mult sch1(06:00-14:30) si stand aproape unul de celalalt (la 5-6min de mers pe jos unul fata de altul), mi-a transmis ca pe fata o voi mai vedea doar conform actului notarial ( primul si al treilea week end) si in rest nu o va mai aduce la mine (eu stand cu parintii) cand merge la munca si ca a gasit bona si o va lasa cu respectiva dna. Nu sunt deacord sa stea cu "straini" cat timp are cu cine, parintii ei nu locuiesc in Timisoara si nu o pot ajuta din acest punct de vedere si nici nu sunt de acord sa contribui la plata bonei cum doreste fosta partenera. Totodata, in decursul ultimilor ani ia intiparit fetei cateva lucruri care au facut-o pe copila sa mi le reproseze uneori ceea ce nu e normal in primul rand ca educatie din partea unui parinte fata de copil in raport cu celalalt. Povestea e fff lunga, de cand ne-am cunoscut, nu doresc si NU AS SUPORTA SA FIU RESTRICTIONAT SI CONDITIONAT CU COPILUL. Cu cine as putea vb pt a remedia situatia in acte, pt a se pune in primul rand interesul buna crestere educatie si viitorul cooilului nlu ale parintilor. Vs multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:21, 30 Noiembrie 2017
Va fi un caz complicat si de durata.

Ce vreti sa obtineti?
Buna seara,
va trebui sa va adresati instantei pentru modificarea programului de vizitare al minorei.
Despre durata si complicatie v-a detaliat colegul Claudiu Lascoschi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti cum sa rezolvati decat in instanta situatia caci practic va doriti o modificare a programului agreat prin conventia notariala. Atata timp cat intre dvs ca parinti nu exista acord pe aceste aspecte, va ramane doar varianta instantei.

Instanta va decide ce satisface mai bine interesul superior al minorului: statul cu o bona sau petrecutul aceluiasi timp cu dvs ca tata si cu bunicii paterni.

Trimiteti i in prealabil o notificare prin care sa ii detaliati cerintele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț amiabil la notar vs. divort amiabil în instanță lilianmarius lilianmarius Divorț amiabil la notar vs. Divort amiabil în instanță Bună ziua! Soția mea împreună cu care am un copil minor de 2 ani și 10 luni vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ordonanțele militare suspenda programul de vizita minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro!! Va contactez cu rugămintea de a clarifica o problema: În aceasta perioada când se aplica ordonanțe militare, și mai exact ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)