avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Aplicabilitate lege Anglia vs. România
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Aplicabilitate lege Anglia vs. România

Bună ziua,

Locuiesc in Anglia de 4 ani, iar în urmă cu un an am luat un împrumut de £4000 de la o banca englezească. Împrumutul a fost făcut pe 2 ani, cu o plată lunară de £210. În momentul de fată mi-am pierdut locul de muncă în Anglia, iar cheltuielile mă obligă să vin acasă, în România. Cei £4000 de lire au fost cheltuiți pe parcursul ultimului an. Mai am de plătit în jur de £2500, dar cum nu am loc de muncă nici aici și nici în România, mă aflu în imposibilitate de plată.

Întrebarea mea este: Ce se întâmplă dacă vin în România cu datorie la o bancă englezească? Se aplică aceleași legi? Poate fi dosarul transferat la o firmă de recuperări creanțe din România?

Vă mulțumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Nelanec , utilizator 23:39, 29 Noiembrie 2020
Poate fi transferat daca recuperatorul considera ca merita... s-ar putea sa nu merite (din punctul lui de vedere).
Buna seara,

Mulțumesc frumos de mesaj! Aceasta informație mi-a fost adusa la cunoștința deja. Într-adevăr, dosarul de la o firma de recuperări creanțe din Anglia poate fi transferat la o firma de recuperări creanțe din Romania. Întrebarea mea este:

Le permite legea din Romania sa îmi pună poprire pe salariu, bunuri si alte venituri din Romania?
Exista vreun fundament legislativ care permite acest lucru?

Cunosc faptul ca dosarul transferat din Anglia poate da dreptul firmei de recuperări creanțe din Romania sa mă contacteze prin diverse metode. M-ar interesa sa aflu daca pot acționa împotriva mea in justiție, si cu ce fundament.

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Da, pot cere executarea silita, daca aveti proprietati sau venituri.
Va rog sa imi spuneti in temeiul carei legi se aplica aceasta procedura deoarece as vrea sa citesc mai mult despre termeni si conditii. Am cautat informatia dar nu am reusit sa gasesc nicaieri un fundament legal la ceea ce sustineti dumneavoastra.

Va multumesc!
Puteti sa imi confirmati daca acesta este fundament legal care se aplica in aceasta situatie?

Pentru statele membre UE este necesar obtinerea unui titlu executoriu european potrivit Regulamentului nr. 805/2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in ungaria Ioan V. Ioan V. Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristiis cristiis Este posibila executarea silita, proprire pe venit, etc. pe teritoriul UE? (vezi toată discuția)
Recuperarea datoriilor kidus kidus Buna ziua, Am avut un pfa in Belgia. Am incetat activitatea (am inchis actele) si am plecat de acolo cu datorii de 4 mii de euro. Ma pot astepta sa vina sa ... (vezi toată discuția)