avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozite si taxe pentru PFA ce realizeaza un venit mai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozite si taxe pentru PFA ce realizeaza un venit mai mic decat salariul minim pe economie

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari legate de impozite si taxe incepand cu 2018:

1) Care este valoarea contributiilor CAS si CASS care trebuie platite pentru o PFA ce realizeaza un venit lunar sub 1900 lei (de ex. 1500 lei)

2) Care este valoarea contributiilor CAS si CASS care trebuie platite pentru o PFA ce realizeaza un venit ANUAL de 8000 de lei realizat dintr-o singura incasare (pentru o singura prestatie)

3) Pentru veniturile realizate in 2017 se va aplica noua forma de impozitare sau cea actuala?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Vali174, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vali174 , utilizator 18:11, 1 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 2017 nu se schimba nimic iar pentru 2018, la incasari sub plafon, doar impozitul pe venit 10%.
Va multumesc pentru raspuns! (acel procent, 10% este aplicat cred la profit, venit-cheltuieli, nu?)

Imi puteti spune si daca venitul total anual, impartit la 12 luni este comparat cu plafonul? Sau venitul fiecarei luni este comparat cu plafonul (1.900 lei) , rezultand eventual luni impozitate si luni neimpozitate?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
Vali174, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii 2018 pfa dar este angajat cu norma intreaga la o alta societate veronicam veronicam As vrea sa stiu daca o pers are PFA dar este angajat in alta parte cu 8 ore/ zi , ce contributii trebuie sa achite in 2018 pt PFA?? (vezi toată discuția)
Cass pfa 2018 eugenoros eugenoros Am 2 surse de venit: pfa si chirie. Sunt pensionar asadar nu platesc CAS. Scenarii si intrebari pentru CASS 2018: 1. Venitul cumulat 2017 sub limita impusa ... (vezi toată discuția)