avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anularea unei mentiuni dupa certificatul de nastere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anularea unei mentiuni dupa certificatul de nastere

M-am casatorit in august anul acesta iar saptamna trecuta am primit citatie de la primarie precum ca pe marginea actului meu de nastere a fost operata eronat mentiunea ,,decedata'' .Practic eu sunt decedata din anul in care m-am nascut pt ca eu m-am nascut in ianuarie iar nr. meu de certificat apare pe un certificat de deces din iulie 1986 pt ca ei din gresala au pus nr la certificatul meu in locul nr de certificat al persoanei respective in concluzie daca nu ma casatoream nu aflam niciodata ca sunt decedata ce pot face in situatia aceasta ?
Cel mai recent răspuns: rodik , utilizator 14:45, 12 Octombrie 2009
Faceti o cerere de anulare a mentiunii respective pe temeiul erorii materiale la intocmirea actului administrativ al mentiunii, eroare materiala care determina nulitatea mentiunii. Solicitati aceasta in momentul prezentarii "la primarie", conform citatiei.
Exista, bineinteles, ca in multe alte situatii si alte variante, dar aceasta este, cred eu, cea mai potrivita si eficace.
conform citatiei trebuie sa ma prezit la judecatorie ,aceasta mentiune pusa gresit ma poate afecta intr-un fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala intr-un act de stare civila myoara69 myoara69 bunicul se numeste DES....in .certificatul de casatorie sa gresit DAS..bunicul este decedat si vreau sa deschid succesiunea cu bunica si ea avand identitatea ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu data de nastere gresita marcu2 marcu2 salut,sant de mai multi ani in italia si vreau sa obtin cetatenia,pentru asta am nevoie de certificatul de nastere model nou,am facut procura mamei si in ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)