avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces de divorț, consecințe nedepunere întâmpinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces de divorț, consecințe nedepunere întâmpinare

Buna ziua, am primit acasa, comunicare adresa prin care sotul meu ma chemat in judecata pentru desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a mea.....si in comunicare spune ca am termen 25 zile sa depun intampinarea......intrebarea mea este daca nu depun intampinarea patesc ceva....si daca nu merg la proces...se anuleaza cererea lui?? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cererea nu o sa fie anulata! Daca nu va prezentati la proces o sa fie numit un curator special Daca nu va aparati exista sanse mari sa fie desfacuta casatoria din culpsa exclusiva a dvs, urmand sa platiti cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Buna ziua, multumesc ptr raspuns, eu vreau sa divortez de el, dar sa nu fie desfacuta casatoria din culpa exclusiva a mea ci sa fie de comun acord, deci ar trebui sa depun intampinarea?
Faptul ca nu intelegeti sa faceti aparari prin intampinare sau incercarea de a tergiversa cauza prin neprezentarea dvs nu o sa va ajute cu nimic ,procesul se va judeca in lipsa dvs.
Daca doriti sa divortati din culpa comuna formulati cerere reconventionala in acest sens si probati culpa lui concurenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul a introdus actele pentru procesul de divorț ... Ramona102 Ramona102 Bună ziua, Soțul a introdus actele pentru procesul de divorț din vina mea. Dacă sunt de acord, cu ce a cerut el, dar nu sunt de acord cu motivația care ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala C.POP C.POP Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit ... (vezi toată discuția)