Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la masina au fost modificari km.Ce pot face?
Se poate constata si daca masina a fost in service autorizat pentru revizie sau alta interventie.
Eu am avut caz concret cu masina de lux adusa din Germania cu 190.000 km, s-a mers cu ea la service de catre proprietar, s-au inregistrat km in sistemul celor de la service, apoi dupa 6 luni acelasi proprietar a mers din nou la service cu autoturismul care a fost inregistrat cu 65.000 km, kilometri cu care a si fost vanduta.
La o masina de lux, la diferenta asta de km, discutam de o suma mare de bani care se poate castiga la vanzarea autoturismului.
Credeti ca e suficent sa fie ”catalogata fapta drept inselaciune” ?
Eu am spus clar ca in ipoteza in care se modifica kilometrajul si se ascunde aceasta situatie in scopul obtinerii unui pret superior la incheierea contractului de vanzare cumparare, fapta indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune, dvs veniti acum cu alta ipoteza, oricum, e un pas inainte, la inceput ati exclus de plano existenta infractiunii, acum macar acceptati ca se poate produce in anumite conditii.