avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de functionare taxi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de functionare taxi

Primaria comunei este abilitata sa emita autorizatiei de functionare pentru taxi in comuna? unde scrie)?conform?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:40, 22 Octombrie 2009
Trebuie infiintata autoritatea de autorizare din cadrul primariei, desemnata o persoana care sa se ocupe, aprobat regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de transport in regim taxi (se stabileste si nr. de licente/localitate, in functie de nr. de locuitori) si obtinuta licenta ANRSC. De vazut:
- prevederile art. 2 din Legea nr. 38/2003, modificata si completata prin Legea nr. 265/2007;
- art. 4 si art. 6 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 38/2003 – aprobate prin ORDINUL nr. 356/2007.
- Prevederile Ordinului nr. 206/2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de autorizare a autoritatilor de autorizare pentru serviciile de transport public local.
dar un aviz poate da primaria precum ca este de acord ca aceasta firma de taxi sa functioneze pe raza comunei?
Poate sa dea o autorizatie de functionare, ca oricarei alte societati comerciale, insa aceasta nu inlocuieste licenta de taxi care se elibereaza in conditiile de mai sus (are un format si un regim special)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport local de persoane în zona metropolitanã machis machis În anul 2013 s-a înfiinţat o Aociaţie Metropolitană de Transport Public. Prin Ordinul ANRSC 206/2007 s-a aprobat Regulamentul de autorizare a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma autorizez ca pfa taximetrist dacyan dacyan M-am liberat de 2 ani din penitenciar pt o condamnare de 10 ani pt lg 143/2000. Am executat fractia si m-am liberat pt buna purtare. As vrea sa-mi deschid PFA ... (vezi toată discuția)
Primăria generală bucuresti refuza eliberarea unei autorizații de transport fara temei legal TROPICANA91 TROPICANA91 In urma solicitării autorizatiei de transport in regim de închiriere, denumită RENT CAR, cf. Legii 38/2003, primăria refuza eliberarea unei astfel de ... (vezi toată discuția)