Bunica mea detine in Bucuresti, sector 5, o casa cu parter si un etaj, construita in 2001. Partea din fata a casei este lipita de terenul unitatii militare, asa cum sunt toate casele din acea zona.
Anul acesta am demarat procedura de cadastru si intabulare pentru a putea vinde casa, insa am fost informati ca vila este contruita ilegal pentru ca are spatele casei lipit de unitatea militara din zona.
Stiti cumva ce solutii ar exista astfel incat sa putem realiza cadastru si intabularea, si sa putem vinde casa?
Nu precizati daca s-a facut constructia cu/ fara autorizatie de constructie de la primarie.
Daca nu ati avut autorizatie de ctie. puteti primi de la primarie, dispozitie de demolare.
Daca aveti autorizatie de ctie. si s-a respectat proiectul care a stat la baza primirii autorizatie, constructia nu poate fi ilegala. Contestati in scris, cu nr. de inregistrare/ data institutia statului care v-a informat ca vila este construita ilegal. Poate exista un alt motiv si ma gandesc la faptul ca autorizatia primariei a fost data fara ca unitatea militara de care apartine respectivul teren sa-si fi dat acceptul, caz in care primaria este de vina si ii puteti cere acesteia (inclusiv pe cale juridica daca este cazul) sa rezolve situatia ca sa puteti intabula vila respectiva.
Casa a fost construită fara sa se respecte proiectul. In proiect, nu era specificat sa ne lipim de unitatea militara, ci sa lăsăm o distanta, lucru ce nu l-am respectat.
Autorizatie
Adriana tanasoiu
Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)