avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara - calcul zile concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara - calcul zile concediu medical

vreau sa imi spuneti si mie va rog care este legea care spune clar ca concediile medicale cu coduri diferite (de ex 01 cu 06 ) nu se aduna intre ele pt acordarea celor 90 zile de concediu admise intr -un an .. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 3 Decembrie 2017
OUG nr.158/2005
Art.13
(1) Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
........
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata unui concediu medical suciugeorgeta suciugeorgeta Cat timp poate avea,in continuu ,un salariat,concediu medical? am o salariata care are cm din iulie pana in prezent ,cod 01 si 06,este normal??? (vezi toată discuția)
Concediu medical mugur-danut mugur-danut Dupa cite zile de CM esti trimis la comisia de examinare ? (vezi toată discuția)
Concediu medical mai mare de 90 de zile ionela11 ionela11 Buna ziua! Avem un salariat care a depasit concediu medical de 90 de zile si am inteles ca dupa depasirea celor 90 de zile de concediu medical trebuie avizul ... (vezi toată discuția)