avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate un barbat vaduv sa construiasca o casa fara sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate un barbat vaduv sa construiasca o casa fara sa dezbata mostenire intre el si cei doi copii ai lui?

Buna ziua! Eu si sotia mea am cumparat cu multi ani in urma un teren cu o casa batraneasca. De cati-va ani eu sunt vaduv, vreau sa construiesc o casa langa cea batraneasca. Pot sa construiesc casafara sa dezbat mostenirea intre mine si cei doi copii majori?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:38, 3 Decembrie 2017
Buna ziua,
Daca obtineti autorizatia de construire (desi ma indoiesc) da.
Daca se intampla asta va trebui sa pastrati DOVADA ca ati construit casa dupa decesul sotiei pentru a nu intra in masa partajabila a acesteia.
Bună ziua! Am fost la primărie si mi s-a spus că ei nu imi pot elibera autorizație de construire pentru ca sunt vaduv si trebuie sa dezbat mostenirea. Este adevarat ce mi-au spus cei de la primărie?
Este adevărat răspunsul din partea primăriei.
Trebuie mai întâi să dezbateți moștenirea, pentru ca apoi să puteți construi legal.
Pentru eliberarea autorizației de construire aveti nevoie de acte de proprietate pentru teren.
Iar actele dvs de proprietate sunt contractul de vânzare cumpărare/documentul prin care ați achiziționat casa batraneasca și terenul, și certificatul de mostenitor.
Deci e adevarat ce vi s-a spus de la Primărie. Trebuie dezbătută succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie pe teren mostenit Consum Consum Buna seara, intrebarea mea este, daca pot face o constructie noua pe terenul unde se afla casa batraneasca, avand in vedere ca tatal meu este decedat iar mama ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa ai act de proprietate ca sa construiesti...? florinel_ioan florinel_ioan Buna seara. Mama mea, care locuieste in casa parintilor (ambii decedati) in mediul rural, doreste sa isi extinda locuinta cu inca cateva camere, adica langa ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)