avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe teren mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe teren mostenit

Buna seara, intrebarea mea este, daca pot face o constructie noua pe terenul unde se afla casa batraneasca, avand in vedere ca tatal meu este decedat iar mama este in viata si am 3 surori?
Vreau sa construesc o casa noua pe o parte din teren, exista posibilitatea de a face lucrul asta?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum ar trebuii sa procedez?
Va multumesc!
O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:05, 24 Decembrie 2019
Buna seara,
Dezbateti succesiunile, solicitati iesirea din indiviziune si, pe terenul ce va revine, puteti construi dupa ce obtineti autorizatia necesara de la primarie.
Daca acel teren a fost doar al tatalui (cumparat, primit prin donatie sau sub alta forma, inainte de casatorie sau mostenit) atunci cotele sunt:
- mama 1/4 si
- fiecare dintre frati 3/12 din teren
Daca terenul a fost achizitionat sau primit de parinti impreuna atunci;
- mama are 5/8 din INTREG
- fiecare din cei 4 frati 3/32
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme casa, iesire din indiviziune Ionela55 Ionela55 Buna ziua, ma numesc Paraschiv Ionela am o problema cu o casa construita pe un teren pe care proprietar suntem 4 persoane (surori) am devenit proprietare ... (vezi toată discuția)
Constructie casa geo17263geo geo17263geo As vrea sa construiesc o casa pe terenul tatalui meu .Nu am acte de proprietate pe acest teren . De fapt nu s-a dezbatut succesiunea de pe mama care este ... (vezi toată discuția)
Succesiune ylona ylona Buna ziua, Am o intrebare ce ma preocupa de mai mult timp. Mama provine dintr-o familie cu 6 surori si un frate. Acum cativa ani fratele a decedat. Exista o ... (vezi toată discuția)