Buna ziua, ma numesc Paraschiv Ionela am o problema cu o casa construita pe un teren pe care proprietar suntem 4 persoane (surori) am devenit proprietare in urma succesiunii facuta dupa bunici (tatal a decedat) noi intrand direct mostenitoare dupa succesiune.
Eu locuind in Canada de 30 de ani nu cunosc legile tarii.
Pe terenul respectiv, casa batraneasca a fost demolata si EU am construit o casa, nu am facut niciun contract cu constructorul deoarece el este un nepot si am mers pe buna credita ( am facturi, chitante, procesul verbal incheiat de constructor pe numele meu), autorizatia de construire/demolare ( valabila 1 an, asa scrie in lege) este pe numele a tuturor surorilor, deoarece, suntem toate mostenitoare.
Doresc sa intabulez casa pe numele meu (am vorbit cu 4 avocati mi-au spus 3 pareri, 2 avocati mi-au spus acelasi lucru , 2 avocati 2 pareri diferite) acum eu nu stiu ce sa mai inteleg, surorile mele nu ma lasa sa intabulez casa si sa devin proprietar deoare ele considera ca existand o casa inainte (casa batraneasca) care nu mai exista si existand aceasta autorizatie de demolare/construire si ele sunt proprietare pe casa pe care eu am construit-o (casa noua) ele neputand demonstra ca au bagat un singur leu (probabil cu ceva martori falsi dar fara acte chitante sau facturi.
In prezent in casa locuieste o sora si mama mea. eu fiind in vacanta in tara am auzit-o pe sora mea vorbind cu fiica ei la telefon ca vrea sa ia tot terenul si casa prin uzucapiune, ea locuind in casa de 8 ani ceea ce m-a adus sa fac acest lucru sa intabulez casa si sa-mi intru in drepturi
Intrebarile mele sunt:
1,Ca sa devin proprietar ce anume trebuie sa fac?
2.Pot cere la iesirea din indiviziune terenul de sub casa? - surorile mele nu vor sa mi-l dea pe cale amiabila, ele vor sustine in instanta ca vor acelasi teren.
3.In instanta primesc terenul de sub casa deoarece pot dovedi ca eu am bagat banii in aceea casa?
Astept raspunsuri cat mai urgent, va multumesc, o zi buna.
Casa demolata nu se mai pune cu nimic. Nu mai exista. Despagubiti surorile si mama pentru cota de teren la pretul pietei de acolo si nu mai aveti ce discuta. Daca nu sunt de acord trebuie proces.
Construire casa
dor_ados
am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)