avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea casei parintesti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea casei parintesti

In urma cu aproximativ 40 de ani a murit bunica si dupa succesiune bunicul a ramas cu partea lui din casa si partea ei a fost impartita celor trei copii. Bunicul a parasit domiciliul si tata a fost crescut de cele doua surori, fara sa mai aiba legaturi cu bunicul toata viata. Peste ani tata a daramat casa batraneasca cu acordul surorilor, ele fiind dispuse ca dupa moartea bunicului sa-si cedeze partea. Tata a construit o alta casa insa fara autorizatie de constructie si acum dupa moartea bunicului,surorilor vor sa se imparta curtea in trei( una dintre surori l-a ingrijit pe bunicul in ultimele luni de viata). Credeti ca ele mai au dreptulla casa in cazul in care tata este trecut la primarie pe rol,tata plateste impozitul la casa, tata s-a ingrijit de casa si curte in ultimi aprox 30 de ani. Tata are chitante cu care poate sa dovedeasca plata impozitului si constructia casei. Existasi martori care declara ca tata a locuit in casa batraneasca, surorile au fost la demolarea casei parintesti si tata a construit casa noua.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:17, 30 Iulie 2017
Buna seara,
La actuala casa nu dar la vechea casa (tatal are vreun act care sa dovedeasca faptul ca a daramat vechea casa cu acordul surorilor?) si la curte au dreptul.
Nu are act care sa dovedeasca ca a daramat casa cu acordul lor. Ele doar au spus ca sunt de acord. Ma gandesc ca daca tata s-a ingrijit de casa si curte toata viata si a platit impozitul la primarie el sa devina proprietar. Poate sa intervina uzucapiunea?
Greu de stabilit o uzucapiune de peste 30 de ani!
Luati legatura cu un avocat in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori lulus lulus bunica mea a decedat in 1992, iar dupa decesul ei nu s-a facut succesiunea, mostenitorii fiind cei 7 copii. In 2000 mama mea a demarat renovarea unei magazii ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească fără pârâţi? bună ziua! vă ... Geo1944 Geo1944 Hotărâre judecătorească fără pârâţi? Bună ziua! Vă cer părerea în cazul următoarei speţe: Am un certificat de moştenitor făcut după ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)