As vrea sa construiesc o casa pe terenul tatalui meu .Nu am acte de proprietate pe acest teren . De fapt nu s-a dezbatut succesiunea de pe mama care este decedata. Santem 4 frati .Ce trebuie sa fac ca sa pot construi aceasta casa? Ce drepturi am in urma dezbateri succesiuni? Cat din partea mamei si cat din partea tatalui,care este in viata.Pana la dezbaterea succesiuni as putea sa incep conctructia ?
nu ati dezbatut succesiunea de pe urma mamei, am inteles dar terenul pe care doriti dvs sa constr. al cui este?dor al tatalui dvs sau a fost cumparat in timpul casatoriei cu mama? eu va recomand sa rezolvati problema succesiuni,sa lasati clara siutuatia terenului,dupa care sa va apucati de construit, mai ales ca la obtinerea autorizatiei de constructie trebuie sa aratati al cui este terenul.ori sunteti coproprietari indiviz,ori este doar tata proprietar.
In situatia aceasta mama detinea 1/2 din teren si la fel tatal.Va trebui sa rezolvati dezbaterea de succesiune si clarificati situatia terenului pe care urmeaza sa construiti pentru a nu avea surprize ulterior.Exista posibilitatea ca ceilalti mostenitori sa fie de acord sa vi se atribuie intreg terenul sau daca nu, prin partajarea suprafetei de teren ,veti sti exact unde sa construiti.
mama detinea 12 din teren,ceea ce inseamna ca restul de jum este al tatalui,astfel la jum mamei veniti toti fratii si tata.efectuati iesirea din indiviziune,si ori tranzactionati convingandu-va fratii sa va cedeze loturile lor,ori va judecati in continuare.va sfatuiesc sa tranzactionati ,pana atunci nu construiti.
Mostenire
maria1956
Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)