avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua. Sunt in plata stimulentului de insertie din luna aprilie, copilul a implinit 2 ani in august, conform legii beneficiez pana la 3 ani, dar de 2 luni nu am mai primit stimulentul. Am o datorie la Anaf din venituri incasate necuvenit din ibdemnizatia de crestere, e normal sa mi opreasca din stimulent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 4 Decembrie 2017
Conform articolului. 20 alin.1 din OUG 111/2010, drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

Prin urmare, dacă ați încasat suMersi necuvenite reprezentând indemnizatie/stimulent atunci pe indemnizatia/stimulentul se poate executa silit.
Deci din cauza asta mi se opreste stimulentul...
Intr-adevar, probabil acesta este motivul .. insa intrebati la AJPIS.
Dar este legal sa se opreasca suma integrala? Stiam ca o treime au voie sa opreasca la executarile silite, si nu primesc banii pe card, prin posta.
Nu au dreptul sa va retina intreaga suma, ci maxim 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie creștere copil minima accalin accalin Buna ziua. Am si eu o intrebare legată de indemnizatia pentru creșterea și ingrijirea copilului și poprirea acesteia. Dacă o persoană are ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Propririle pe indemnizații de crestere Felialin Felialin Se poate pune proprire pe indemnizația de creștere a copilului de la biroul judecătoresc?cei de la agenția județeană pt plăți și inspecție socială ... (vezi toată discuția)