avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recalculare taxă de timbru în partaj. În ce temei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recalculare taxă de timbru în partaj. În ce temei poate face asta instanța?

Va rog sa imi spuneti daca stiti in baza carui temei legal instanta recalculeaza taxa judiciara de timbru dupa ce se face expertiza in partaj? OUG 80 nu prevede asta. s-a stabilit in functie de certificat fiscal pa data depunerii cererii.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:29, 4 Decembrie 2017
Conf.art.31(1) din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru, determinarea cuantumului taxelor judiciare de timbru se face de instanta de judecata,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 36 din OUG 80/2013
(1) Dacă în momentul înregistrării sale acțiunea sau cererea a fost taxată corespunzător obiectului său inițial, dar în cursul procesului apar elemente care determină o valoare mai mare a obiectului cererii, instanța va pune în vedere reclamantului să achite suma datorată suplimentar până la termenul stabilit de instanță.
(2) Dacă până la termenul prevăzut de lege sau stabilit de instanță reclamantul nu îndeplinește obligația de plată a taxei, acțiunea ori cererea nu va putea fi anulată integral, ci va trebui soluționată în limitele în care taxa judiciară de timbru s-a plătit în mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit citatie dupa declinarea de competenta prin care mi se pune in vedere sa timbrez. cand trebuie sa platesc taxa de timbru? carlitosbest carlitosbest Salut. Am o cerere care a fost declinata de la Judecatorie la Tribunal iar la tribunal se constata ca cererea este insuficient timbrata ca trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la instanta de contencios madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa ... (vezi toată discuția)