Buna ziua!
1) Sunt PFA inregistrat la Finante, Activitati ale agentilor si brokeri de asigurari,cod caen 6622, si totodata sunt angajat in MAI cadru militar.
Astazi mi-a venit de la Finante Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016, in care mi s-a calculat de plata CAS 10,5%,in suma de 4728 lei, mentionez ca pe 2016 am realizat un Venit/castig net anual de 45000 lei.
Intrebarea mea este daca mie ca si militar trebuia sa-mi retina CAS ?
2) Sotul are si el calitatea de angajat in anul 2016 ca si functionar public-Primarie, este inregistrat la Finante cu acelasi domeniu si cod caen ca si mine, a realizat in 2016 un Venit/castig net anual din asigurari de 29832 lei, si i-a venit Decizia de impunere anuala pt stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016 de plata 3132 lei.
Intrebarea este daca avand calitatea de angajat la Primarie, trebuia sa-i se mai retina CAS ?
Buna intrebare.
Daca ne ar raspunde/lumina si pe noi cineva. Nu inteleg de ce, eu ca militar asigurat intr un sistem propriu, mai trebuie sa platesc 10,5% asigurari. Toate cele bune.
Plata contributii
Jeremy
Buna ziua
Lucrez in domeniul bugetar (militar) si in timpul liber am un PFA - agent asigurari (cod CAEN 6622 activitati independente). Castigul net anual este ... (vezi toată discuția)