avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS la pfa si cadru militar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS la pfa si cadru militar

Buna ziua!
1) Sunt PFA inregistrat la Finante, Activitati ale agentilor si brokeri de asigurari,cod caen 6622, si totodata sunt angajat in MAI cadru militar.
Astazi mi-a venit de la Finante Decizia de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016, in care mi s-a calculat de plata CAS 10,5%,in suma de 4728 lei, mentionez ca pe 2016 am realizat un Venit/castig net anual de 45000 lei.
Intrebarea mea este daca mie ca si militar trebuia sa-mi retina CAS ?

2) Sotul are si el calitatea de angajat in anul 2016 ca si functionar public-Primarie, este inregistrat la Finante cu acelasi domeniu si cod caen ca si mine, a realizat in 2016 un Venit/castig net anual din asigurari de 29832 lei, si i-a venit Decizia de impunere anuala pt stabilirea contributiei de asigurari sociale anul 2016 de plata 3132 lei.
Intrebarea este daca avand calitatea de angajat la Primarie, trebuia sa-i se mai retina CAS ?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sniperm , utilizator 18:12, 11 Decembrie 2017
Buna intrebare.
Daca ne ar raspunde/lumina si pe noi cineva. Nu inteleg de ce, eu ca militar asigurat intr un sistem propriu, mai trebuie sa platesc 10,5% asigurari. Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Plata contributii Jeremy Jeremy Buna ziua Lucrez in domeniul bugetar (militar) si in timpul liber am un PFA - agent asigurari (cod CAEN 6622 activitati independente). Castigul net anual este ... (vezi toată discuția)