avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... baut la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

baut la volan

Buna seara, as dori daca se poate sa imi dati si mie un raspuns:am un prieten care a fost gasit la volan cu alcoolemia 0,81 in aerul expirat si 2 cind i s a facut analiza singelui.Mentionez ca a mai avut o abatere tot pt alcool si permisul suspendat pt trei luni....Daca se poate sa imi spuneti ce i s ar putea intimpla acum?Multumesc
Sa fie trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Suspendarea sub supraveghere (art.91 din Codul penal ) reprezinta o veritaila forma de condamnare, insa individualizata in aceasta modalitate.

In sarcina dumneavoastra se vor institui anumite obligatii si masuri de supraveghere.

Asadar, veti presta o activitate neremunerate,si veti putea urma un curs de calificare profesionala.

Permisul e anulat, redobandirea poate avea loc in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.

Totusi, avand in vedere faptul ca este primul conflict cu legea penala, abaterea anterioara fiind doar o contraventie , instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal.

Pedeapsa este efectiv amanata, in sarcina dvs existand anumite masuri de supraveghere si putand fi instituite anumite obligatii .( este o facultate pentru instanta de judecata sa instituie in sarcina dvs. obligatia de a presta o activitate neremunerata, ori a urma un curs de calificare profesionala ).

Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Termenul de supraveghere este de 2 ani, curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Pentru a opera reabilitarea, trebuie sa achitati cheltuielile judiciare , exceptand situatia in care ati fost in imposibilitate de plata.

De asemenea, trebuie sa respectati frecventa intrevederilor stabilite la SERVICIUL DE PROBATIUNE .(altminteri, beneficiul amanarii aplicarii pedepsei poate fi revocat).

Permisul nu e anulat, intervine o suspendare a drepului de a conduce pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan gildobrica gildobrica in data de 26 februarie am avut un accident de motocicleta . mia fost ridicat permisul de conducere . in fiola nu am putut sufla deoarece eram inconstient , ... (vezi toată discuția)