avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala Legea 10/2001

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. In litigiile pe Legea 10/2001, competenta teritoriala a Tribunalului de la sediul unitatii detinatoare este exclusiva? Am un litigiu pe Legea 10 la tribunalul de la locul situarii imobilului, parat fiind Min.Justitiei, care a aratat ca titular al dreptului Statul Roman prin Min. de Finante. Se implinesc curand doi ani de cand a inceput procesul; nici Min. Justitiei, nici Min. de Finante si nici instanta nu a invocat exceptia necompetentei teritoriale, dar daca este vb de o competenta exclusiva ar putea invoca exceptia si cere declinarea catre Tribunalul Bucuresti inclusiv in recurs.
Cel mai recent răspuns: 2009iulia , utilizator 18:12, 12 Octombrie 2009
este de competenta judecatoriei sectorului in care se afla imobilul sau dupa caz a tribunalului.
in astfel de procese nu aveti de ce sa chemati ca parat Min de Justitie ci numai Min Finantelor Publice.

av.m.vasilescu
Multumesc.Am chemat Min. Justitiei in calitate de unitate detinatoare a imobilului. Este vb de un teren pe care in prezent se afla sediul Judecatoriei, Tribunalului si al Curtii de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere(demisie) mihai251979 mihai251979 Buna seara! Am fost angajatul unei societati (constructii) in perioada 01.01-22.07.2009 ,cand am fost anuntat ca nu mai sunt angajatul acesteia,contractul ... (vezi toată discuția)
Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)