Este f. simplu si cred ca s-a mai raspuns.
Ce tip de apometru aveti? Cititi ce scrie pe el?
Daca este asa cum ziceti, ca atunci cand consumati apa, ultima cifra afiseaza 3, 4, 5, 6... 9,... Aici trebuie sa observati o crestere cu o unitate (1 mc), adica 15, da?
De obicei trebuie ca cifrele colorate in negru sa reprezinte: unitati, zeci, sute, mii de mc, apoi cu o alta culoare, de obicei rosu, sa se afiseze subunitati de mc, adica: sute de litri, zeci de litri, litri. Dvs. ziceti ca este afisata numai cifra 3, ceea ce ar insemna 300 de litri. Nu prea cred. ASsadar spuneti-ne daca dupa cifra 3, mai urmeaza inca doua cifre.
Sunt apometre care in loc de cifrele care reprzinta subunitatile de mc, pe cadran sa aveti niste mici cadrane, care de fapt indica acelasi lucru: litri, zeci de litri, sute de litri.
Nu este nicio filozofie. Daca apometrul indica 00143 mc.Aceasta cifra reprezinta consumul de apa inregistrat de apometru de la data inceperii functionarii acestuia. Ca sa aflati consumul de apa pe o anumita luna trebuie sa scadeti din citirea actuala a apometrului citirea facuta cu o luna in urma. Scazand o valoarea din cealalta obtineti consumul de apa din luna curenta.
Exemplu. citirea curenta 00143, citirea cu o luna in urma 00129, consum de apa 143 - 129 =14 mc.
Acum, daca tot suntem la capitolul "ajutor", personal va sfatuiesc sa mergeti la administrator, ii povestiti cam tot ce ati scris pe-aici si dumnealui este in masura sa va consilieze.
Macar de acum inainte, cititi apometrul pe data indicata de asociatie si treceti valoarea pe un tabel/situatie/fisa. Asa cum ati fost sfatuit, scadeti din ultimul index citit, valoarea indexului citit cu o luna inainte. Acesta reprezinta cantitatea de apa consumata de catre familia dvs.
Trebuie sa stiti cum informati asociatia: noi lucram cu scaderi de indecsi, nu cu informari de genul: fam Popescu, bl 1, ap. 12 = 14 mc, 4 persoane... Asadar atentie cum se practica la dvs. in asociatie. De altfel, daca vorbiti cu administratorul, acesta o sa informeze procedura corecta.
V-am rugat sa ne spuneti tipul/modelul apometrului si din cate persoane este compusa familia dvs..
Succes!