avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal din cauza unei neînțelegeri. Poate fi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal din cauza unei neînțelegeri. Poate fi admisă în instanță proba video a agentului de polițe?

Buna ziua! Sotului meu i-a fost retinut permisul in dec 2015 pt alcool la volan. Are dosar penal, dar inca nu are o hotarare definitiva in tribunal. Aseara eram la volan, cand ne-a oprit un echipaj. Mentinez ca sotul era pe scaunul din spate. In momentul cand ne-a oprit eu am intrat in panica (sunt incepatoare), Iar sotul s-a intins printre canapele sa-mi traga frana de mana si sa incerce sa-mi redreseze volanul. Moment in care agentul de politie a venit direct la portiera din spate a masini si i-a cerut sotului sa se legitimeze si sa sufle in fiola, acuzand ca am facut schimb de locuri. Acesta sustine ca are inregistrare pe camera de la masina de politie. Apoi am mers la politie si am facut proces verbal si am dat cateva declaratii. Este cazul sa-mi pun un avocat? Ce urmeaza sa se intample? Camera de filmare a agentului este proba in instanta? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters443083 , utilizator 16:41, 12 Decembrie 2017
In calitate de martor am fost eu. Iar in declaratia pe care am dat-o am sustinut ca eu am fost la volan.
Daca au probe in sensul ca ati schimbat locurile, o sa fiti si dvs urmarita penal. Fiind vorba de sotul dvs scapati de acuzatia de favorizare, dar riscati sa fiti acuzata de marturie mincinoasa.
As mai putea schimba declaratia acum? Sau este prea tarziu?
Pt acuzatia de marturie mincinoasa ce mi s-ar putea intampla?
[ link extern ] /
Aveti în calcul și că:
- schimbarea declarației.. înseamnă automat o recunoaștere a faptului că la volan era soțul.. fapt ce presupune o înrăutățire a situației acestuia;
- există și posibilitatea ca înregistrarea video.. să nu existe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. pot fi acuzat fara probe? am sa descriu exact despre ... 5791 5791 Buna seara. Pot fi acuzat fara probe? Am sa descriu exact despre la ce ma refer. In urma cu 4 ani, am fost oprit in trafic eu si sotia mea de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video maria80 maria80 Buna ziua. Intrucat atat cei 2 martorii cat si inculpatul au declarat fapte care nu sunt adevarate ,iar singura mea dovada ptr a contazice declaratiile lor ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)