avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca 2018

Pana anul acesta nu am avut contract colectiv de munca.Am inteles ca oricum pentru 2018 indiferent de numarul angajatilor trebuie intocmit.
Ce demersuri trebuie facute in acest sens ?
De asemenea daca acesta trebuie depus la ITM in ce termen si daca mai sunt si alte acte care mai trebuiesc depuse-Exemplu convocatorul pentru negocierea si intocmitea contractului,procesul verbal cu ocazia sedintei etc.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
ioanatd, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 7 Decembrie 2017
Pasii sunt:
- convocarea la negociere

- proces-verbal al negocierii

- incheiere acte aditionale sau emiterea unei decizii colective de majorare a salariului sau de pastrare a salariului net.

Niciun act normativ nu prevede obligativitatea incheierii unui c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere firme sub 21 de angajati ioamuresan ioamuresan Buna ziua, la firmele care au mai putin de 21 de anagajati este suficienta intocmirea de acte aditionale la contractele de munca sau mai trebuie intocmite si ... (vezi toată discuția)
Negociere salarii in perioada 20nov-20dec anymaryh anymaryh Buna ziua, In cadrul societatii s-a stabilit ca se vor modifica salariile brute, ca salariatul sa ia acelasi salariu net si incepand cu ian 2018. la ... (vezi toată discuția)
Oug 82/2017 MarianaRadu2017 MarianaRadu2017 Va rog sa ma ajutati cu o explicatie/indrumare in ceea ce priveste aplicare Art. VII, ali. (1) \"initierea negocierii colective pentru punerea in aplicare a ... (vezi toată discuția)