avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fals în declarații la achiziționarea unui imobil. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fals în declarații la achiziționarea unui imobil. În ce măsură afectează asta partajul?

Buna ziua! Sotul meu a achizitionat o casa prin programul prima casa impreuna cu o alta femeie, mentionez faptul ca este casatorit, nu s-a demarat nici o procedura de divort. In cererea de inscriere pentru intabulare apare necasatorit ( banuiesc ca in fata notarului a declarat ca este necasatorit ). Vreau sa merg la banca, la ofiterul de credit si la notar sa intreb in ce masura s-a aprobat si verificat acest credit si in ce masura ma v-a afecta pe mine in urma unui partaj.
Din punct de vedere legal pot avea castig de cauza si ce presupune acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: anicuta82 , utilizator 10:41, 8 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunteti absolut sigura ca sotul dvs exista in acte ?
Ce vreti de fapt, adica ce sa castigati ?
Buna ziua! Da sunt absolut sigura ca exista in acte ....intabularea este pe numele lui si al ei..
Intrebarea mea este cum s-a putut face acest credit fara a fii intrebata ...iar daca va fii vorba de un partaj de ce sa fiu obligata sa platesc din ratele lui .....mentionez ca este inevitabil un partaj avand in vedere ca si eu cu el avem la randul nostru, rate impreuna si bunuri comune ....
acest răspuns util
Este simplu, daca a declarat ca e necasatorit, pe care nevasta sa o intrebe ?
Nu raspundeti pt acest credit, doar daca vreti sa ii faceti rau, mergeti la banca si declarati ca ii sunteti nevasta, banca depune plangere la politie pt frauda si incepe balciul.
Puteti sa va folositi de asta si sa faceti un partaj " amiabil ": pt bunurile dvs comune.
Sa tina cont ca si bunul ala cumparat e comun ( cota lui).
Multumesc frumos pentru raspuns ....da intr-adevar este bun comun si partea lui din casa respectiva ...nu este vorba de a face rau ...dar eu am girat cu casa parintiilor mei pentru a lua un credit de nevoi personale...titular de credit fiind doar el (sotul ) iar eu am fost doar girant cu bunul, impreuna cu mama mea ( tatal meu fiind decedat ) la care mai am de achitat inca 7 ani ...banii au fost folositi pentru achizitia unei masini pe care o foloseste doar el si pentru renovarea apartamentului girat.... iar in momentul de fata nu mi se pare corect ca el sa ceara masina si bunuri din casa iar eu sa platesc in continuare creditul....
acest răspuns util
Nu isi plateste creditul?

Alte discuții în legătură

Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni nepartajat, amenintare de executare imobiliara victor77 victor77 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea problema: sunt divortat de curand si am impreuna cu fosta sotie un credit in franci ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)