Am facut contestatie la o executare silita.
Am cerut :
1. anularea executarii
2.intoarcerea acesteia
3.plata cheltuieli judecata (am depus la dosar facturi, chitante, etc)
Toate acestea pe aceeasi cerere (in acelasi dosar ca sa zic asa)
Am platit la inceputul demersurilor taxa de timbru stabilita de instanta.
Pe 12.12 am pronuntarea.
Intrebarea mea este - se plateste si pentru intoarcere taxa de timbru separat ?
Da, cererile de întoarcere a executării silite se taxează, în toate cazurile, cu 50 lei, dacă valoarea cererii nu depăşeşte 5.000 lei, şi cu 300 lei, pentru cererile a căror valoare depăşeşte 5.000 lei.
Repet - pe aceeasi cerere de contestatie la titlu adresata instantei am cerut si intoarcerea si plata cheltuielilor. Instanta a stabilit taxa de timbru la 1.000 lei esalonata in 4 transe (a aprobat cererea mea de ajutor judiciar).
Pot considera ca aceasta taxa de timbru cuprinde si taxa pt intoarcerea executarii ?
Primul termen a trecut de mult. Dosarul este in pronuntare ( termen 12.12) , avocata m-a lasat balta si nu stiu cum sa procedez.
In contestatia la titlu avocata a trecut 3 capete
1. clauze abuzive
2.lipsa titlului executoriu
3. creanta nu este certa lichida si exigibila
dar numai la argumentarea primului cap a cerut anularea si intoarcerea executarii silite.
In urma depunerii actelor la dosar instanta va aprecia asupra 1 si 2 iar pentru 3 am o expertiza contabila judiciara ceruta de instanta care imi este favorabila suta la suta.
La ce ma pot astepta si cum pot rezolva situatia de unul singur pentru ca in aceasta stare procedurala nu cred ca gasesc un avocat care sa ma ajute.