avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl 2 asociati

un srl cu 2 asociati amindoi administratori cu 50% fiecare , firma nu mai are activitate de citeva luni dar functioneaza , unul dintre ei doreste repartizarea profitului si incasarea dividendelor si lichidarea firmei, celalalt aociat-administrator vrea ca firma sa functioneze in continuare . ce se poate face in acest caz
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 23:05, 13 Octombrie 2009
Doar printr-o actiune de excludere a asociatului puteti rezolva diferendul. Va adresati Tribunalului cu o cerere , va sustineti punctul de vedere si instanta poate hotara excluderea asociatului care se impotriveste ca firma sa functioneze.
S-ar putea intelege ca asociatul care doreste continuarea activitatii firmei sa cumpere si partile sociale detinute de celalalt asociat.
probabil ca singura solutie in cazul in care cei doi asociati nu ajung la o intelegere amiabila este ca asociatul care doreste lichidarea firmei sa formuleze o actiune in vederea dizolvarii societatii pentru neintelegeri intre asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre asociati Coza Coza Buna ziua, eu si asociatul meu avem un srl si suntem cu drepturi egale, ambii administratori. In urma neintelegerilor dintre noi este inevitabila ruptura. ... (vezi toată discuția)
Asociat 50% - wili10 wili10 buna ziua, sunt asociat cu 50% intr-o firma. datorita unor neintelegeri cu asociatul meu nu mai vreau sa continuam aceasta asociere si ne-am inteles ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Asociere srl cu probleme catasol catasol Buna seara, - SRL - 2 Asociati - parti sociale egale 50% - 50% - 1 Asociat este administrator - Creditori - cei doi asociati - Firma a intra pe ... (vezi toată discuția)