avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat 50% -
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat 50% -

buna ziua,
sunt asociat cu 50% intr-o firma. datorita unor neintelegeri cu asociatul meu nu mai vreau sa continuam aceasta asociere si ne-am inteles ca eu sa le cedez partea mea contra unei sume de bani. intelegerea a fost cu vreo doua luni in urma, intre timp eu am plecat din firma iar asociatul meu se comporta ca si cum totul ar fi al lui, fara sa-mi plateasca ceva pana acum dar si fara ca eu sa-i cedez partea mea din firma. ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie? mentionez ca asociatul meu este si administratorul firmei. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:24, 17 Septembrie 2010
Dvs. veti figura asociat al societatii pana la data cand o cesiune de creanta va fi inregistrata la ORC. Ca urmare, unul dintre avantaje ar fi ca puteti beneficia de dividende (in cazul in care firma este pe profit iar prin hotarare AGA se decide repartizarea acestuia).
Ideal ar fi sa luati legatura cu celalalt asociat al firmei pentru a finaliza cesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit dupa cooptarea unui nou asociat turcalexandra turcalexandra Am urmatoarea situatie : 2010 profit nerepartizat semestru 1 2011 -profit In iulie 2011 cooptez un nou asociat prin majorare capital social, urmand ca firma ... (vezi toată discuția)
Dividende ASOCIAT ASOCIAT buna ziua, care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)
Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)