buna ziua,
sunt asociat cu 50% intr-o firma. datorita unor neintelegeri cu asociatul meu nu mai vreau sa continuam aceasta asociere si ne-am inteles ca eu sa le cedez partea mea contra unei sume de bani. intelegerea a fost cu vreo doua luni in urma, intre timp eu am plecat din firma iar asociatul meu se comporta ca si cum totul ar fi al lui, fara sa-mi plateasca ceva pana acum dar si fara ca eu sa-i cedez partea mea din firma. ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie? mentionez ca asociatul meu este si administratorul firmei. va multumesc.
Dvs. veti figura asociat al societatii pana la data cand o cesiune de creanta va fi inregistrata la ORC. Ca urmare, unul dintre avantaje ar fi ca puteti beneficia de dividende (in cazul in care firma este pe profit iar prin hotarare AGA se decide repartizarea acestuia).
Ideal ar fi sa luati legatura cu celalalt asociat al firmei pentru a finaliza cesiunea.
Dividende
ASOCIAT
buna ziua,
care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)