avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire sau mosteniri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire sau mosteniri?

Am un titlu de proprietate (pt. pamant) pe numele bunicului meu, decedat cand s-a emis titlul, si pe care sunt trecuti ca mostenitori cei trei fii ai sai.. care erau in viata atunci. Intre timp au decedat si ei. Pentru unul dintre ei (tatal meu) am facut succesiune si am de la notariat ca sunt mostenitor al tatalui meu. Pentru ceilalti doi fii ai bunicului nu s-a facut succesiune si nici nu se va face pt. ca multi sunt plecati in lume, de unii nu mai stim nimic. Eu, impreuna cu alti verisori (care nu au facut niciun fel de succesiune, cu toate ca le-a ramas da la parinti si case, nu numai acest titlu) vrem sa deschidem proces. Ei bine, va intreb:
1. In cererea de chemare in judecata cerem dezbatere mostenire doar pt. acest titlu de proprietate?
2. daca ceilalti nu au dezbatut mostenirea de la parintii lor, sunt obligati sa o faca?
3. In procesul pe care-l deschid eu demonstrez ca sunt mostenitorul unui mostenitor de pe titlu, dar ceilalti daca nu au facut succesiuni? Ce fac cu ei? Cum demonstrez ca si ei sunt mostenitori? Ei vor depune certificate de nastere si CI, dar n-au certificate de mostenitori.
4. Daca unii dintre Parati nu vor veni la proces, pt. ca este clar ca nu-i vom gasi, ce se intampla? Ce putem face?
Nu stiu daca am fost explicit, dar va rog sa-mi dati un sfat!

Alte discuții în legătură

Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Succesiune, iesire din indiviziune dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate emis pe lg18, pe numele bunicului care era decedat cand s-a emis titlul si pe titlu sunt trecuti fiii bunicului care au decedat si ... (vezi toată discuția)
Multi mostenitori....dezbatere dorel13 dorel13 Vreau sa deschid un proces de dezbatere mostenire a unui titlu de proprietate pe numele bunicului, decedat la emiterea acestui titlu, pe care sunt trecuti cei ... (vezi toată discuția)