avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... multi mostenitori....dezbatere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

multi mostenitori....dezbatere

Vreau sa deschid un proces de dezbatere mostenire a unui titlu de proprietate pe numele bunicului, decedat la emiterea acestui titlu, pe care sunt trecuti cei trei fii ai sai, care au murit si ei. Eu sunt mostenitorul unuia dintre cei trei fii si am certificat de mostenitor. Deci dovedesc ca sunt mostenitorul tatalui meu. Ceilalti nu au dezbatut succesiuni, ba mai mult, unii au murit intre timp si au copii care nici ei nu au dezbatut niciun fel de mosteniri. Multi nu vor sa mai auda de acest pamant din titlu pt. ca eu le-am dat sulta si nu vor sa-mi dea certificate de nastere, buletine, si multi dintre ei sunt plecati din tzara si nu mai stiu nimic de ei. Deci nu vor sa vina la proces. Ce se intampla in acest caz? Eu pot sa ma bat de unul singur acolo in instanta? Se poate face aceasta dezbatere succesorala daca ceilalti mostenitori nu vin?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 11:24, 12 Decembrie 2017
Buna seara
Ceilalti mostenitori, paratii, pot sa nu vina.
puteti, eventual, sa ridicati exceptia prevazuta de art 700 sau 1103 C.Civ.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va ajte sa faceti rost de TOATE actele necesare dezbaterii succesiunii.
Buna ziua si multumesc mult pt. raspuns! Da, aveti dreptate ca tb sa-mi angajez un avocat dar.....offffffff!!!! ar trebui sa va spun mai multe ca sa ma intelegeti ca nu mai am incredere si de aceea tot scriu pe aici si cer un punct de vedere. Ei bine, pot sa va spun ca am avut deja un proces in vederea dezbaterii, i-am spus avocatului ce vrem noi, dar avocatul a scris pe cererea de chemare in judecata"partaj si iesire din indiviziune", La proces toti mostenitorii au spus ca au primit sulta si sa i se dea tot nerenul acelui mostenitor care le-a dat sulta (adica eu) Si acum a iesit hot. jud. in care judecatorul respinge cererea ca neintemeiata pt. ca mostenitorii nu au demonstrat ca sunt coproprietari ai terenului. In timpul procesului judecatorul nu a cerut certificat de mostenitor(eu puteam sa-l duc pt. ca am dezbatut succesiunea dupa tata si pot sa iau de la notar supliment la certif de mostenitor pt. acest teren), dar.....nu a cerut asa ceva. Ne-a cerut doar certificate de deces, certif. de nastere, CI,, de la notar incheiere pt. verificari ca nu s-a dezbatut succesiunea de la toti defunctii si declaratii de la toti mostenitorii au primit sulta de la mine. Am depus tot ce ne-a cerut. Nu stim ce sa facem acum pt. ca am cheltuit o groaza de bani si suntem exact ca la inceput si tocmai de aceea ne-am gandit sa facem apel, sa cerem suspendarea si in acelasi timp sa deschidem un alt dosar de succesiune. Nu stim daca este bine. Va rog sa-mi spuneti parerea dvs. ca eu tot am scris pe aici, dar nu ma lamureste nimeni . Poate nu inteleg eu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dorel13 dorel13 Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral? dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate(teren extravilan) pe numele bunicului,mort inainte de emiterea titlului. Pe acest titlu sunt trecuti ca mostenitori copiii lui, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire sau mosteniri? dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate (pt. pamant) pe numele bunicului meu, decedat cand s-a emis titlul, si pe care sunt trecuti ca mostenitori cei trei fii ai sai.. ... (vezi toată discuția)