avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț.

Buna ziua. Sunt căsătorită de 10 ani . De mai bine de un an de zile duc tratative de separare de comun acord cu soțul meu. Avem 2 copii și mi s a părut civilizat sa ajungem la o înțelegere amiabila. Din păcate nu se poate asa ca voi fi nevoita sa inventez divorț. El în momentul de fata nu ma lasă să petrec timp cu copiii decât în prezenta lui sau a socrilor. Noi momentan locuim împreună. Deși eu după ce pregătesc copiii de somn și ii culc , plec în apartamentul pe care l am închiriat și revin dimineață la 6 înainte de a se trezi copiii sa meargă la școală. Nu pot sa i iau în nici o după masa sa plec cu ei la activitate / sport sau altceva. Știu ca amândoi avem aceleasi drepturi ca și părinți , nu as vrea sa i îndepărtez sau sa separ copiii de el. Ci as vrea sa pot sa merg singura cu ei la un suc / film/ activitate ! Este legal atâta timp cât divorțul nu este pronunțat??? Și dacă da, pot sa apelez la politie dacă ma amenința ca i am luat copiii ? Pe parcursul procesului as putea cere ca pana la finalitatea procesului copiii sa stea cu mine ? ( evident cu program de vizita cu tatal) . Ma dezavantajează cumva pe mine faptul ca eu părăsesc domiciliu după ce copiii dorm și revin dimineață ?? Și o alta întrebare ar fi legata de apartamentul în care locuim acum. Acest ap a fost luat de soțul meu înainte de nunta prin credit ipotecar. După o perd eu lucrând la banca am luat un credit ptr a acoperi acel credit apartamentul fiind scos de sub orice alta sarcina . Acest nou credit e pe numele meu și dovedește clar ptr ce s a luat! Eu pot sa ma îndrept spre el ptr recuperarea banilor ? În timpul căsătoriei am achiziționat o casa la tara tot prin credit , acel credit fiind luat pe el. Intra și acea casa la partaj? Mulțumesc frumos de ajutor! O zi buna.
Intra ambele credite si casa la partaj. Mai putin apartamentul.
Pe partea cu copiii, ar fi indicat sa discutati cu un avocat inainte de a incepe demersurile. Da, e dezavantajos ca ati plecat din locuinta comuna.
Nu stiu cati ani au copiii, insa e putin ciudat cum ati ales sa incepeti viata separata fara sa le spuneti, e o minciuna care nu le face bine in dezvoltarea lor ca oameni, fie ca o afla acum, fie mai tarziu. Sigur ca fiecare situatie e diferita si ca poate ati ales cea mai buna cale impreuna, insa e important sa vedem a cui a fost decizia, care au fost motivele etc., pentru ca la prima vedere va dezavantajeaza complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia a facut un credit prima casa cu fostul sot, a divortat ... Alex P Alex P Sotia a facut un credit prima casa cu fostul sot, a divortat si ne-am casatorit, ea ramanand singurul titularul total in acte, dar platit la comun acum, avem 2 ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj. paloma1 paloma1 Buna tuturor, Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj prima casa consilier1972 consilier1972 Sunt casatorit cu sotia de 7 ani. Suntem pe cale de a divorta. In ceea ce priveste divortul vrem sa il realizam pe cale amiabila prin mediere. Avem si un copil ... (vezi toată discuția)