avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a facut un credit prima casa cu fostul sot, a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a facut un credit prima casa cu fostul sot, a divortat ...

Sotia a facut un credit prima casa cu fostul sot, a divortat si ne-am casatorit, ea ramanand singurul titularul total in acte, dar platit la comun acum, avem 2 copii. La divort am vreun drept la ce am platit pana acum?
Creditul a fost facut in 2010, divort ea in 2012, casatorit cu mine in 2014, intre timp s-au nascut si cei 2 copii ai nostrii.
Am platit ratele impreuna, ba chiar am dat si in avans dupa casatorie 10.000 euro la banca, sa mai eliminam din dobanzi si sa mai platim anticipat. Mai sunt 15 ani din credit.
Va multumesc pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: Alex P , utilizator 22:05, 2 Septembrie 2022
Drept de proprietate nu aveți. Aveți doar drept de creanță.

Dar puteți dovedi cu probe certe în fața instanței că ați contribuit cu diverse cheltuieli la acest imobil`?

Dacă aveți ca probe chitanțe/facturi fiscale, și martori, puteți obține niște bani prin decizie judecătorească.

Procesul va fi destul de complicat, si slabe șanse să-l câștigați fără ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Au fost facute imbunatatiri majore in acest timp (centrala termica, parcare, electrocasnice multiple, mobila si multe altele) dar nu am chitante, decat izolat doar la cateva.
Dar din punctul de vedere al ratelor si celor 10k euro platiti in avans, acesti bani nu se iau in considerare? Eu daca plec, plec cu buza umflata cum se zice? Mentionez ca apartamentul nu ma intereseaza, mai ales ca aici stau si copiii.
Practic, am platit ratele 8 ani + 1 an inainte de casatorie, de cand m-am mutat fizic cu ea in apartament + imbunatatirile mai sus mentionate.
Daca plec, nu ar ttebui sa fiu despagubit cu acei bani investiti? Nu mai spun si faptul ca veniturile mele au fost considerabil mai mari decat ale ei, iar posibilitate de economii nu au existat, mereu au fost cheltuiti bani pana la ultimul leu an de an.
Multumesc
Și prescripția vă dezavantajează. Creanțele mai vechi de 3 ani sunt supuse prescripției, și nu mai primiți nimic.
Puteți primi despăgubiri doar pe ultimii 3 ani. Dar nici pe ăștia nu vă poate garanta nimeni că instanța o să vă dea ceva dacă nu aveți probe certe.
Dapix, utilizator
Iertati-ma dar nu inteleg. Ce treaba are prescriptia cu un credit in curs pe care il platim la comun de 9 ani.. si mai avem inca 15 de platit, noi fiind căsătoriți, locuind in aceasta casa in continuare? Despre ce prescriptie vorbiti? Nu am informatii despre asa ceva, de asta intreb.
ps: sunteti avocat, sau notar?
Multumesc.
Cu stima
Plătiți voluntar ratele unui credit al cărui titular este doar soția, Obligația de plată a creditului este doar pentru titular și giranți sau co-împrumutați.
Dvs plătiți doar că vreți, dar nu vă oblihă nimeni, imobilul fiind bun propriu al soției, deci nu intră la partaj.

Doar bunurile comune dobândite pe timpul căsătoriei intră la partaj.
Ratele plătite la bancă nu fac obiectul partajului la divorț pentru că nu puteți dovedi că le-ați plătit din salariul dvs.

Prin căsătorie v-ați băgat într-o situație foarte complicată, și total dezavantajată pentru dvs.

Mergeți la cabinetul unui avocat și plătiți 1 oră de consultație juridică, pentru a discuta toate aspectele și a despica firul în 4.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Partajul bunurilor comune dia_sun_rise dia_sun_rise Am si eu o intrebare, si sper sa ma poata ajuta cineva. Am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament prin creditul Prima casa2 in luna iulie, credit ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj - credit bancar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Din motive pe care nu le voi enumera aici doresc sa divortez. Nu avem bunuri comune de impartit. Ambii suntem la a doua casatorie si piecare avem bunuri ... (vezi toată discuția)