avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere copil

Daca nu are venituri, este obligat la plata pensiei de intretinere a unui minor si daca da, care e suma minima pe care trebuie s-o plateasca?
Maxim 1/4 din salariul minim pe economie.
Si minimul care e?
1.450 - brut - decembrie 2017

1.065 - net - decembrie 2017
Nu exista salariu minim net in legislatia romana.
Cum nu există salariu minim NET în Codul civil`? - Nu poate exista BRUT fără NET.

Chiar în Codul de procedură civilă se face referire la salariul minim NET, nu la brut.

Art. 729 din NCPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti:

(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim NET pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Buleandra Buleandra Buna,sunt divortat si platesc pensie alimentara la minor 25%din salariu minim pe economie. Intrebarea mea este cat trebuie sa platesc eu acum, adica trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)
Poprire contract 2 ore CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore? 3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic ... (vezi toată discuția)