avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire contract 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire contract 2 ore

Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore?

3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

contractul meu are 2 ore si un salariu brut de 900 lei. La momentul asta salariul net la un salariu minim de 1050 lei este de 785 lei pentru norma intreaga, dar fiind un contract de 2 ore minimul la acesta ar fi de 196 lei, deoarece el castiga lunar 678 lei (netul de la 900 lei brut) eu zic ca se poate face poprirea pana la maxim 1/2 din salariul net.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 11 Februarie 2016
".. pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum" se mentioneaza in lege.

Eu inteleg asa, 1/2 din salariul minim net = 393 lei, salariul net = 678 lei , poprirea se poate face pe diferenta 678 - 393 = 285 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu basic basic Conf. art. 729 alin 3 din C. proc. civila, in cazul in care venitul debitorului este mai mic decat cuantumul salariului minim net pe economie, poate fi urmarit ... (vezi toată discuția)
Despre poprire pe salariu mai mic decat minimul pe economie Cristina-elena23 Cristina-elena23 Buna ziua.Am niste nelamuriri in ceea ce priveste o poprire pe salariu si v-as multumi daca mi-ati putea da niste informatii. Prietenului meu i s-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ioana_madalina ioana_madalina Buna ziua. Am primit o poprire pentru un salariat care are contract de munca pe 2 ore si un salariu net de 308 lei. Trebuie sa ii infiintez poprire avand in ... (vezi toată discuția)