avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Despre poprire pe salariu mai mic decat minimul pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Despre poprire pe salariu mai mic decat minimul pe economie

Buna ziua.Am niste nelamuriri in ceea ce priveste o poprire pe salariu si v-as multumi daca mi-ati putea da niste informatii. Prietenului meu i s-a trimis o poprire pe salariu la biroul firmei unde lucreaza.Am cautat informatii si am aflat ca daca el are salariu mai mic decat minimul pe economie, atunci poprirea poate fi pusa pe ceea ce depaseste jumatate din minimul net pe economie. Mentionez ca el este incadrat la 4 ore cu un salariu brut de 625 lei, deci cu 438 de lei net pt ca ia si bonuri de masa.Acesti 438 de lei nu depasesc jumatate din minimul net pe economie, deci in cazul acesta nu cred ca este voie sa i se puna poprire pe salariu.Totusi cei de la birou i-au spus ca aceasta este o cacealma si ca cel mai probabil i se vor opri bani.Ce este de facut in cazul acesta?Pot sau nu sa ii opreasca bani din salariu?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:21, 21 Ianuarie 2017
Art. 729, alin 3 din Cod procedură civilă. Limitele urmaririi veniturilor banesti:
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu cristina011417 cristina011417 Buna ziua, Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu ptr un credit neachitat.Eu lucrez 6 ore pe zi deoarece am un minor in intretinere si nu pot lucra 8 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ioana_madalina ioana_madalina Buna ziua. Am primit o poprire pentru un salariat care are contract de munca pe 2 ore si un salariu net de 308 lei. Trebuie sa ii infiintez poprire avand in ... (vezi toată discuția)