avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariu

Buna ziua,
Tocmai mi s-a facut o poprire pe salariu ptr un credit neachitat.Eu lucrez 6 ore pe zi deoarece am un minor in intretinere si nu pot lucra 8 ore.Salariul meu este de 700 lei net lunar,daca se va pune aceasta poprire nu voi mai avea cum sa ma intretin.Conform art.728 aliniatul 3 din codul de procedura penala nu imi poate lua 1/3 din tot salariul sau asta am inteles eu.Ma.puteti ajuta cu informatii?Imi.poate oprii 1/3 din tot salariul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:05, 16 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul salariului dvs.sunt aplicabile art.729(3)NCPC"Veniturile din munca sau alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia,in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am un salariat incadrat cu jumatate de norma cu salariul brut egal cu 1/2 din salariul minim brut pe economie. s-a primit o adresa de la un executor ... (vezi toată discuția)