avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Conf. art. 729 alin 3 din C. proc. civila, in cazul in care venitul debitorului este mai mic decat cuantumul salariului minim net pe economie, poate fi urmarit numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Altfel spus: daca salariul minim pe economie la momentul asta este de 1050 lei brut si 785 lei venit net, rezulta ca cei care sunt incadrati la 4 ore/zi cu un salar de 525 lei brut si 416 lei venit net nu le se face poprire pe salar.
Am inteles bine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: basic , utilizator 12:39, 19 Martie 2016
nu ati inteles ce ati citit.
poate fi urmarit numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

jumatate din venitul minim net e389 lei, diferenta e de 27.5 lei, iar daca e un singur creditor , vi se infiinteza poprire pe 1/3 din astia 28 de lei.
Multumesc. Am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire contract 2 ore CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore? 3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar bunicug bunicug Buna ziua.Intrebarea mea este. Daca sotia mea este coplatitor si are salar sub minim pe economie fiind de 759 ron fix. Se poate sa ii se faca poprire din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)