avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salar

Buna ziua.Intrebarea mea este. Daca sotia mea este coplatitor si are salar sub minim pe economie fiind de 759 ron fix. Se poate sa ii se faca poprire din salar?
Daca nu,ce poate face pentru a nu ii se mai face poprire din salar si daca poate sa recupereze banii retinuti pana acum.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:29, 24 Iunie 2015
Conform art.729(3) Noul Cod Proc.Civ." Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia,in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie,pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."
Scuzatima puteti sa imi spuneti mai pe romaneste :hm: sa pot intelege si eu .Si scuzati deranjul.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
gi-jane2, moderator
759 lei e netul sau brutul ?
este brutul lunar fix. Lucreaza ca ingrijitoare(femeie de servici) la un liceu si urmeaza sa se pensioneze pe caz de boala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
bunicug, utilizator
Daca e brutul, netul e 572. Asa e ?
netul pe economie in acest moment e 724, asta inseamna ca jumatate e 362, iar diferenta pe care se poate pune poprire e 210, suma maxima care ii poate fi retinuta e de 70 de lei.
Poate face contestatie la executare.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu basic basic Conf. art. 729 alin 3 din C. proc. civila, in cazul in care venitul debitorului este mai mic decat cuantumul salariului minim net pe economie, poate fi urmarit ... (vezi toată discuția)
Limitele urmaririi veniturilor banesti cretu49 cretu49 Un pensionar are 450 lei pensie lunara De cateva luni are poprire pe 1/3 din pensie pentru o datorie la banca. Pentru cheltuieli de judecata a mai venit o ... (vezi toată discuția)
Poprire contract 2 ore CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Cum interpretez din punct de vedere juridic art 729 din codul civil la un ctr de 2 ore? 3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic ... (vezi toată discuția)