avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua - consecințe loviri și alte violențe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua - consecințe loviri și alte violențe

Sânt mama si sunt îngrijorată, as vrea sa va intreb ,dacă băiatul meu a facut o faptă la care a fost încadrat la loviri si acte violențe, are un dosar penal pe rol, as vrea sa stiu la ce sa ma aatept, desi am un avocat concret nu spune nimic!!
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 14:01, 7 Decembrie 2017
Raportat la faptul ca nu oferiti niciun fel de informatie asupra situatiei de fapt, va pot spune doar ca, in situatia in care va fi trimis in judecata, risca o pedeapsa conf art. 193 c.p.
ART. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua!

Ce varsta are fiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmările când victima unei altercații, aflată sub influența alcoolului, are certificat cu 35 de zile de spitalizare? Bogdan Tatar Bogdan Tatar Care sunt urmările la o persoana care are scos certificat de 35 zile spitalizare .Persoana fiind beată și fumata căzând în timpul unei altercație.(doar ... (vezi toată discuția)