avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sfat pt caz de amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sfat pt caz de amenintare

Buna seara,
Astazi au venit 2 politisti la usa si mi-au cerut sa ma prezint maine la sectie impreuna cu prietenul meu.El a amenintat un fost coleg ca-l bate fiindca m-a hartuit pt o perioada,a incercat sa ne desparta spunand tot felul de calomnii despre el.Am inteles ca pe el l-au chemat la sectie pt amenintarea facuta,dar nu inteleg pe mine de ce ma acuza din moment ce eu nu l-am amenintat niciodata.Sunt obligata sa ma perzint la sectie si eu desi nu am primit o citatie in scris?Daca da trebuie sa fac neaparat o declaratie sau am dreptul sa nu declar nimic?Prietenul meu intr-adevar l-a amenintat la telefon dar daca nu a facut nimic poate fi acuzat?Care sunt urmarile?Ulterior si cel care a depus plangerea m-a amenintat ca o sa ne arate el cine e si o sa platim amandoi.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:20, 12 Octombrie 2009
Daca v-a chemat si pe dvs. ar trebui sa va prezentati .Probabil vi se va cere sa dati o declararatie, intr-adevar, referitor la faptul ca cel amenintat v-ar fi hartuit. Acest lucru nu inseamna ca sunteti acuzata de ceva. Daca persoana amenintata detine probe in a-si sustine acuzatiile, prietenul dvs. poate avea unele probleme , amenintarea fiind infractiune. Ar fi bine sa contacteze un avocat cu care sa se prezinte la politie.
Daca 2 politisti au venit sa va comunice solicitarea de a va prezenta la sectie pentru audieri este bine,pentru evitarea altor posibile neplaceri sa va prezentati
Daca a-ti fost solicitata,probabil politisti au apreciat ca pentru lamurirea situatiei este necesara audierea dvs ,care poate clarifica situatia prietenului dvs
Este de preferat sa declarati toate aspectele de care aveti cunostiinta ,eventual pe care puteti sa le si probati.Puteti sublinia ca a-ti fost amenintata si ca va este teama de eventuale consecinte sau repercursiuni din partea aceluia care a formulat plangere impotriva dvs.
Da ,intr-o anumita circumstanta,ameninatrea telefonica poate fi folosita impotriva prietenului dvs.
Pentru a proba fondul pe care s-a produs amenintarea este de preferat sa mentionati aspectele privitoare la hartuire,calomnii ,intreprinse de catre petentul plangerii impotriva dvs si a prietenului dvs.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala hartuire Paula2014 Paula2014 Buna ziua, de 10 luni familia mea este injurata zilnic si batjocorita de vecinii de la parter (noi locuim deasupra lor), deoarece blocul in care locuim este ... (vezi toată discuția)
In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada ... yolkioo yolkioo In ziua de 16-01-2021 jurul orelor 18:00 am fost retinut pe strada de mai multi agenti ai Politiei din care unul s-a prezentat ca D. C. care fara a-mi prezenta ... (vezi toată discuția)
Proces pentru calomnie geo600 geo600 Buna ziua! Mi s-au adus diverse acuzatii chiar cu politie implicata si as dori sa stiu cum pot sa pun capat acestor acuzatii false. Politia nu a putut face ... (vezi toată discuția)