avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROCES PENTRU CALOMNIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROCES PENTRU CALOMNIE

Buna ziua! Mi s-au adus diverse acuzatii chiar cu politie implicata si as dori sa stiu cum pot sa pun capat acestor acuzatii false. Politia nu a putut face nimic deoarece acuzatiile erau nefondate, dar am observat ca nu a fost destul doar sa ignor persoana respectiva. Trebuie sa fac ceva. De aceea as dori sa stiu cat aproximativ ar costa sa intentez un proces pentru calomnie si ce ar implica acesta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: geo600 , utilizator 13:51, 2 Decembrie 2010
Nu pentru calomnie, ci pentru infractiunea de denuntare calomnioasa aveti a face plangere, care nu va costa , fiindca in penal nu platiti taxe de timbru.Actiunea civila poate fi alaturata actiunii penale .
Ceea ce implica, trebuie sa depuneti o plangere, fie la politie, fie la parchet, cerere in care faceti si precizarea ca doriti sa va constituiti parte civila, aratand si pretentiile dvs. pecuniare. Si alaturati acestei plangeri dovezile pe care intelegeti sa va sustineti cauza.
Nu formulati plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de calomnie ,pentru ca o data in cazul mentionat ,nu sunt intrunitee lementele constitutive ale invocatei infractiuni si mai important ,ca sedinta ICCJ din 18X2010 a admis prin decizia nr 8 RIL declarat de procurorul general al parchetului ICCJ,in sensul ca normele de incirminare a insultei si calomniei nu sunt in vigoare
Aveti dreptul sa formulati plangere la parchetul responsabil ,sub aspectul infractiunii prev de art 259 Cod penal denuntarea calomnioasa,daca detineti probe temeinice si indubitabile
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns! As mai dori sa stiu daca dovezile mele trebuie aduse odata cu plangerea mea asupra persoanei respective sau direct la proces si daca acea persoana trebuie sa aduca si ea dovezi pentru acuzatiile false sustinute pana acum, lipsa lor reprezentand o dovada clara ca acuzatiile ei sunt mincinoase. Doresc sa mentionez ca am fost hartuita de mult timp de aceasta persoana si chiar amenintata ca mi se va sparge usa.
Am uitat sa spun ca aceasta persoana mi-a furat curent electric mult timp in trecut prin niste legaturi facute de ea in timp ce eu nici nu locuiam la apartament. Pana sa descopar infractiunea am platit facturi enorme. Am fost la vecinul de jos care locuieste chiar langa persoana in cauza si considerand ca dansul este politist si prin urmare obiectiv trebuind sa respecte legea, i-am spus ce s-a intamplat si i-am cerut ajutorul. Mi-a promis ca va actiona in consecinta, iar dupa ce am iesit de la dansul din casa si am urcat la mine la apartament am vazut cum aceasta trage firele. Politistul fiind singura persoana careia i-am spus la momentul respectiv, am tras concluzia ca el a fost cel ce a anuntat persoana si a permis infractiunea sa se desfasoare nepedepsita.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
geo600, utilizator
Persoana in cauza nu vad ce probe ar mai putea aduce, de vreme ce plangerea sa impotriva dvs. nu si-a putut-o sustine cu probe si ca atare nu s-au dispus masuri impotriva dvs.
Proba dvs. cea mai importanta impotriva lui sunt acele reclamatii la politie sau plangeri impotriva dvs. , pentru a va sustine denuntul calomnios.
Daca mai aveti sa-l acuzati si de alte chestiuni, asa cum spuneti , va trebui sa le sustineti, de asemenea , fiindca altfel, riscati sa deveniti si dvs. un denuntator calomnios. Succes.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta de politist cu acte false thecreator88 thecreator88 buna ziua, acum cateva saptamani am cumparat o masina inscrisa pe bulgaria de un ofiter de politie ,care este si samsar de masini , ulterior am vazut ca ... (vezi toată discuția)