buna ziua,
acum cateva saptamani am cumparat o masina inscrisa pe bulgaria de un ofiter de politie ,care este si samsar de masini , ulterior am vazut ca actele sunt false si numerele de pe ea sunt de pe alta masina. Am vorbit cu politistul , i-am zis de acte false dar el nu a vrut sa-mi inapoieze banii , motivand ca nici el nu a stiut ca masina este cu acte false.
Intrebarile mele:
Poate sa scape de un proces penal ca nu a stiut ca actele sunt false?
Daca nu a stiut politistul ca actele sunt false ce sanse am sa castig la civil si sa recuperez valoarea masini?
Cum pot face o plangere oficiala , la care sa fie nevoiti sa-mi raspunda, Politiei Romane , ca sa vada cu ce se ocupa acest politist in timpul serviciului
Cum dovediti calitatea de "samsar de masini"?
Avand in vedere ca apreciati ca sunteti prejudicat ,aveti dreptul conferit de Legea Fundamentala la petitie,astfel ca puteti adresa sesizari ,plangeri la autoritatile in drept sa cerceteze si sa se pronunte daca in cauza exista elemente ale unei fapte prevazute si pedepsite de legea in vigoare
Avand in vedere precizarile referitoare la calitatea persoanei care sustineti ca se face vinovata ,aveti dreptul sa sesizati oficial conducerea ministerului al carui angajat este faptuitorul
Dvs. aveti dreptul legal sa formulati plangere penala impotriva politistului pentru inselaciune si in aceasta sa aratati si faptul ca mai are doua masini oferite spre vanzare , dovedind cu anunturile date de acesta , copiindu-le de pe net.
Dvs. nu trebuie sa dovediti ca este samsar , cum afirmati , cercetarile si probele administrate vor demonstra daca acesta desfasoara activitati infractionale.,
Plangerea o veti formula la parchetul competent teritorial si material locului savarsirii infractiunii si gradului acestuia.
In situatia in care plangerea dvs nu se va confirma si va fi scos de sub urmarirea penala , atunci , la randul sau , acesta are posibilitatea sa formuleze plangere impotriva dvs . pentru denuntare calomnioasa