avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procuror sef versus politist de caz. Prioritate cine?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procuror sef versus politist de caz. Prioritate cine?

Sunt parte (martorul reclamantului) intr-un caz cu doi samsari de masini.
Am primit instiintare de la Parchet, de la Prim Procuror ca plangerea penala a fost inregistrata la Parchet si trimisa sectiei de politie in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art 206, 322, 323 si 326.
Politistul de caz ne-a audiat exact in ziua in care a venit instiintarea de mai sus acasa, noi fiind in momentul acela la politie.
La audiere acest politist a zis ca el nu ia in considerare acuzatiile de fals in declaratii (326) si amenintarea (206), ca el considera ca nu e nevoie.
Cu acelasi politist de caz am mai avut un penal cu acesti samsari si, culmea, l-am pierdut, pentru ca tot el nu a vrut sa ia in considerare inregistarile audio (ca si acum, dar acum am avut noroc ca a intrat seful lui in incapere si l-a obligat sa le ia) si care ar fi dovedit inselaciunea si a propus clasarea.
Este normal sa fie deasupra Prim Procurorului cu opiniile?
Este normal sa nu ia in considerare toate probele?
Multumesc si sper ca ma veti ajuta sa il punem la punct pe acest politist cu vreun articol de lege, deoarece se pare ca e de partea samsarilor si cauta sa ii scape si acum.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:38, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiuniilor sesizate si in final se va dispune o solutie.
Organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare îşi desfăşoară activitatea de urmărire penală sub conducerea şi supravegherea procurorului.
Aveti dreptul sa depuneti plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea vi s-a adus o vătămare intereselor legitime.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc frumos!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiuniilor sesizate si in final se va dispune o solutie.
Organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare îşi desfăşoară activitatea de urmărire penală sub conducerea şi supravegherea procurorului.
Aveti dreptul sa depuneti plângere împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, dacă prin acestea vi s-a adus o vătămare intereselor legitime.

Din raspunsul dvs inteleg ca un politist face ce vrea fara ca pagubasul sa poata face nimic. Cine il poate acuza pe politist ca nu isi face treaba ? DAR PE PROCUROR ? NICI UNUL NU ESTE DEASUPRA LEGII !!!!!!
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca apreciați ca va sunt incalcate drepturile puteți sesiza si organele competente care sa analizeze in ce măsură au încălcat acestia legea.
Daca exista elemente de corupție și aveti probe nimic nu va împiedică sa sesizati DNA.
In general, oamenii apelează la.avocat pentru a se analiza activitatea organelor de urmărire penala si tot prin avocat se depun plangerile ori sesizările care se impun.
Insa, puteti face toate acestea si fara avocat întrucât legea nu impune sa apelati la avocat.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate schimba politistul de caz, fara a avea avocat? Diamandi Diamandi Sunt intr-un proces penal, reclamant. Am mai avut un proces penal care la propunerea politistului de caz s-a clasat, el neacceptand inregistrarile audio ca ... (vezi toată discuția)
Acuzatie manacristina manacristina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, daca, in cazul in care, in urma unor acuzatii mincinoase a unui chirias vecin la politie, eu am depus la procuratura o ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - la ce organ de cercetare penală se adreseaza ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti: - pentru furt, cf. Noului Cod penal si Noului Cod de Procedura Penala, la ce organ de cercetare penală se adreseaza Plangerea ... (vezi toată discuția)