avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acuzatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

acuzatie

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, daca, in cazul in care, in urma unor acuzatii mincinoase a unui chirias vecin la politie, eu am depus la procuratura o plangere si o cerere de nota probatorie a celor reclamate, politistul ma poate chema sa dau aceeasi declaratie depusa la procuror si in fata lui inca o data si de ce ???Va intreb deoarece banuiesc ca politistul care se ocupa de caz ma hartuieste, avand in vedere ca ma cheama duminica, sambata sau oricand vrea dumnealui pe un caz pe care-l eu l-am suspectat de calomnie si acuzatii nefondate pt. obtinerea de bunuri materiale necuvenite. De ce as depune aceeasi plangere pe care am depus-o procurorului si in fata politistului, este legal sa ma oblige ???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 28 Septembrie 2012
Plangerea pe care dvs ati depus-o la procuror a fost trimisa la politie pt cercetari, deoarece urmarirea penala este facuta de politie sub suprav procurorului.

Trebuie sa va audieze si politia si sa solicitati probe, respectiv persoane pe care acesta sa le audieze in dovedire acelor sustinute de dvs.

Este insa putin ciudata citarea dvs in zile de sambata si duminica, cand in cauza nu exista urgenta sau o infractiune flagranta.
politistul trebuie sa va audieze legal.va cheama cu citati, in cursul saptamanii.
manacristina a scris:

De ce as depune aceeasi plangere pe care am depus-o procurorului si in fata politistului, este legal sa ma oblige ???

Procedura de solutionare plangeri adresate parchetului se realizeaza prin citarea partilor de catre organul de cercetare pemala,ocazie cu care partile au dreptul sa isi mentina sau sa isi completeze plangerea
Este respectata procedura de citare in situatia in care primiti comunicare scrisa sau in cazuri speciale inclusiv prin citare prin curier sau telefonic
Nu va obliga nimeni sa depuneti aceiasi plangere adresata procurorului si in fata politistului; aveti dreptul sa confirmati ca sustineti si mentineti aspectele initial sesizate si ca nu mai aveti alte precizari de facut

Multumesc pentru raspuns.Credeti ca am nevoie de un avocat in faza aceasta??Pot reclama un abuz al agentului de politie si unde ???
Nu este un abuz ca va cheama sambata sau duminica daca e ceva urgent.
Aceste aspecte le poate insa analiza avocatul dvs.

Despre ce fel de fapte este vorba?
Chiar daca ati depus o declaratie la parchet audierea se va face in conditiile legii.
E posibil sa faceti mult zgomot pentru nimic si poate ca si din acest motiv ar fi bine sa va angajati avocat.
Avocatul poate intelege clar despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii dosar penal bia99 bia99 buna ziua, tocmai am primit o citatie, in calitate de INVINUIT in cazuza privind DOSAR PENAL. 1. imi puteti spune va rog ce semnifica mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Politist - hartuire - baka baka Domnilor, am nevoie de ajutorul dvs. In urma unei plangeri penale pt fals impotriva unei institutii a statului, procurorii au trimis dosarul politiei pentru ... (vezi toată discuția)
Dosar furt calificat - plangere falsa Dragos1900 Dragos1900 Buna seara! Totul a plecat de la faptul ca eu am curatat niste copaci aflati pe hotar, dar i-am curatat doar pe partea mea, cu ajutorul unei firme ... (vezi toată discuția)