avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politist - hartuire -
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politist - hartuire -

Domnilor, am nevoie de ajutorul dvs. In urma unei plangeri penale pt fals impotriva unei institutii a statului, procurorii au trimis dosarul politiei pentru cercetari, desi toate probele exista la dosar, si am cerut si expertiza grafologica. Politistul care "ancheteaza" cazul a venit pana acum de cateva ori sa ma invite la postul de politie fara sa imi lase vreo instiintare. Toata chestiunea este ca sa ma descurajeze si probabil sa renunt la plangere. Intrebarea mea este, sub ce acuzatie pot sa reclam politistul pentru ceea ce numesc eu hartuire, in conditiile in care actul falsificat s-a aratat, si am cerut expertiza grafologica? In al doilea rand, doresc sa stiu daca sunt obligat sa ma duc in cazul unei citatii scrise in acest caz?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
baka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 22:36, 9 Noiembrie 2010
nicidecum hartuire.poate abuz in serviciu,daca acesta nu si-a indeplinit corespunzator atributile de serviciu,si cu rea intentie.
Aveti posibilitatea plangerii penale,astfel cum s-a aratat mai sus,cum aveti si posibilitatea formularii unei sesizari la conducerea Inspectoratului Judetean sau la IGPR,insa in ambele cazuri trebuie sa va puteti dovedi acuzatiile,cu probe.
Daca veti fi citat,obligatia dvs este sa va prezentati.
Daca plangerea este depusa si se efectuiaza cercetari de postul de politie, nu va inteleg de ce nu mergeti sa lamuriti aspectul. Normal ca puteti sa dati mai multe amanunte si sa dati si o declaratie scrisa.
Daca credeti ca va "hartuieste", va descurajeaza ori v-a cerut sa renuntati la plangere, asa cum credeti dvs, atunci solicitati procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa repartizeze dosarul pentru cercetari la organul de politie ierarhic superior. Poate veniti cu alte detalii referitoare la obiectul palngeri, deoarece daca este vorba de un fals al unui document nu se poate retrage plangerea. se va da o solutie legala. Deci va trebui sa aduceti in acuzare si alte date/detalii.
Succes!
Infractiunea de hartuire nu exista. Eu totusi consider ca a intra intr-un lant de plangeri penale si reclamatii este un demers fara rezultat. Va veti pierde in aceste demersuri si veti uita ce vreti de fapt in realitate. Mai bine concentrati-va pe prima probllema, prima veriga a lantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce calitate am eu -martor sau faptuitor? ContSters362885 ContSters362885 O femeie nebuna a facut o plangere impotriva mea de hartuire, nu stiu ce a scris in ea, chiar sunt curioasa. E o interlopa pe care eu am descoperit-o si acum ... (vezi toată discuția)
Inculpat...prin banuiala...? gigelas gigelas 1. O procuroare,face plangere penala,cu autor necunoscut,pentru ultraj,afirmand ca a primit o scrisoare de amenintare cu moartea. 2. Procuroarea,face ... (vezi toată discuția)
Proces penal-fals si uz de fals CORTEX CORTEX Buna ziua. Am depus plangere penala pt fals si uz de fals impotriva unei persoane. S-a dat NUP de catre procuror, si la fel de catre prim procuror. Am facut ... (vezi toată discuția)