avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren extravilan

buna ziua ,

spuneti-mi va rog ce proceduri trebuie urmate in cazul in care doresc sa intru in posesia unui teren in extravilan , detinut in acest moment de o ruda de a mea ( matusa ) , obtinut la randu-i prin certificat de mostenitor ?
in cazul in carfe procedurile sunt greoaie si necesita deplasari , ea ar putea sa-l il cedeze catre mine tot cu un titlu de mostenitor?
care ar fi cea mai simpla cale de a dobandi acest teren?intreb acest lucru fiindca este imobilizata la pat si e foarte greu pt a efectua deplasari .
multumesc .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:34, 7 Decembrie 2017
Pai si "cedatul" asta implica deplasare la notariat.
in regula ..... dar eu nu am precizat in solicitarea initiala ca nu se va deplasa deloc la notariat.....
intrebarea a fost care ar fi cea mai simpla metoda de a intra in posesie fara a efectua mai multe deplasari !?
ar putea sa-l il cedeze catre mine tot cu un titlu de mostenitor?
Daca matusa nu are sot si copii, va poate face un testament, urmand ca la decesul ei, sa dezbateti mostenirea si sa deveniti proprietar in baza certificatului de legatar.
Sau va poate incheia din timpul vietii un contract de donatie.
Este bine sa va interesati din timp la un birou notarial ce acte sunt necesare, sa le procurati, sa le depuneti, sa obtineti o programare, astfel incat in ziua stabilita sa vina bunica, deplasandu-se astfel o singura data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Solutie "cedare sau donare" fara cadastru? Moony Moony Va rog sa ma ajuti sa-mi propuneti intocmirea unui ACT VALABIL prin care: 1-Dreptul fratelui meu sa-mi fie cedat mie atat din teren intravilan cat si ... (vezi toată discuția)
Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)