avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taierea orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taierea orelor suplimentare

Buna seara !
Daca am 20 ore suplimentare si mi s-a taiat 10 ore , este corect ? Exista lege in sensul acesta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 8 Decembrie 2017
Motivul taierii ?
Nu s-a atins planul de 100% in productie . Anuntat doar verbal fara notificare scrisa .
Sunteti platit in acord?
Da.
Angajatorul este obligat sa garanteze plata unui salariu brut lunar minim egal cu salariul de baza minim brut pe tara.

Salarizarea în acord direct (pe bucată). Salariul efectiv se calculează în funcţie de rezultatele obţinute (număr de bucăţi produse, valoarea bunurilor realizate în perioada de referinţă) înmulţind salariul stabilit pentru unitatea de produs cu volumul producţiei. Soluţia are avantajul ca fiecare primeşte un salariu după cât a produs.

Mai multe detalii gasiti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in acord ralucagogiltan ralucagogiltan care sunt conditiile de incheiere a unui cim cu plata in acord. mai este valabila aceasta forma de salarizare potrivit noul cod al muncii. daca da, imi poate ... (vezi toată discuția)
Salariu procentual din realizari ilmir1 ilmir1 Buna ziua Detin o firma si vreau sa angajez personal pentru vanzari. Doresc sa platesc persoanele strict dupa realizari caci nu mi se pare corect nici sa vin ... (vezi toată discuția)
Plata salariat pentru timp efectiv lucrat ralucagogiltan ralucagogiltan care este modalitatea in care un angajator poate incheia salariatilor contracte individuale de munca prin care acestia sa fie salarizati in functie de timpul ... (vezi toată discuția)