avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament cu modificari si procedurile bancilor la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament cu modificari si procedurile bancilor la acordarea creditelor

Vorbim despre un apartament in care s-au facut modificari fara autorizatii ai peretilor interiori dar care are de la Oficiul de Cadastru releveul cu situatia actuala a apartamentului deci pe releveu nu apare situatia initiala a apartamentului ci doar cea actuala.

Acest releveu care arata starea la zi a imobilului este suficient pentru ca banca sa acorde creditul cumparatorului?
Ori dimpotriva, evaluatorul bancii atunci cand constata ca s-au facut modificari structurale ( indiferent daca apar sau nu pe releveu ) notifica banca care face verificari suplimentare pentru a afla cu exactitate daca lucrarile au fost executate cu sau fara autorizatie?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2017
Dorky, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:08, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evaluatorul va verifica situatia initiala a apartamentului si in raport de extrasul de informare cadastrala va constata ca exista diferente cu interventii neautorizate si va incheia raport constatator
In baza raportului constatator care atesta diferente intre scripte si realitate,fondul de garantare nu va admite dosarul de creditare
Multumesc pentru raspuns intai de toate!

Asta vreau sa spun anume ca extrasul de informare cadastrala ( la mine se numeste exstras de carte funciara pentru informare ) plus releveul prezinta apartamentul si schita lui exact asa cum e astazi si nu cum a fost el initial, inainte de modificarile interioare despre care vorbim.

Asadar, in aceste conditii, evualuatorul va da unda verde pentru dosarul de creditare sau banca obisnuieste sa mai faca verificari aditionale?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal evaloatorul daca va constata modificarile le va notifica in raportul de evaluare, iar banca va putea solicita actele in baza carora s-au facut aceste modificari sau se poate cere o expertiza MLPAT
Si banca daca vede ca releveul coincide perfect cu realitatea din apartament mai face modificari suplimentare? Practic asta e intrebarea, daca releveul e conform mai cauta bancile sa despice firu-n patru sau e suficient si aceasta procedura se declanseaza numai cand releveul nu coincide cu modificarile interioare?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca modificarile sunt constatate de evaluator si notificate in raport , banca poate solicita acte suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament credit ipotecar cristea_marius cristea_marius Buna ziua, Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament si am facut antecontractul cu avansul de 15%, acesta are cadastrul facut dar eu am ... (vezi toată discuția)