avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare - act adjudecare imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare - act adjudecare imobil

Buna seara,
La data de 17.11.2017, am primit postal acte de la un executor judecatoresc, prin care eram anuntat ca in termen de 8 zile sa predau imobilul vandut la data de 21.09.2017, proprietate 1/1 a subsemnatului, care era ipotecat la BRD pentru un credit imobiliar facut in 2008 pe numele fostei sotii (s-a produs un divort amiabil in dec 2013). Fac precizarea ca sunt primele acte de executare de care am luat cunostinta.
La data de 22.11.2017, am depus la instanta de executare, contestatie impotriva executarii silite privind predarea silita a imobilului, in baza titlului executoriu Act de adjudecare din 21.09.2017 (semnat de un mandatar in loc de adjudecatar) si cerere de ajutor public judiciar. Prin e-mail am informat pe executorul judecatoresc, care mi-a raspuns ca neavand o hotarare judecatoreasca ???, executarea continua.
A doua zi, pe 23.11.2017 am depus in cadrul aceluiasi dosar si o cerere de suspendare obligatorie fara plata cautiunii in temeiul art.718 alin.(4) pct.3 NCPC, intrucat fosta sotie primeste notificari de la banca in ceea ce priveste creditul restant inclusiv dobanda penalizatoare pentru zile intarziere, culmea si dupa vanzarea imobilului, respectiv pe 02.10.2017 si 30.10.2017. Fac precizarea ca atat eu cat si fosta sotie suntem fara venituri din 2015, avand numeroase discutii cu conducerea bancii.
Intrucat nu mai locuiam la acel imobil, in data de 29.11.2017 m-am deplasat cu fosta sotie gasind toate incuietorile sparte( una la poarta si trei la casa), iar in interior era executorul judecatoresc, cu doi jandarmi la parter si doua persoane fizice coborand de la etaj (au controlat prin lucrurile din dulapuri) care au refuzat sa se legitimeze. Fosta sotie a aratat executorului cele doua notificari primite de la banca dupa asa zisa vanzare, acesta raspunzand ca nu-l intereseaza, punandu-ne in vedere sa parasim imobilul in maxim 2 ore intrucat imobilul nu mai este proprietatea subsemnatului, iar daca in 30 de zile nu voi ridica bunurile acestea se considera abandonate. M-am conformat fiind un om de buna credinta, mi-am luat cateva documente, laptopul si impreuna cu fosta sotie am parasit imobilul asa cum mi s-a cerut. M-am deplasat la politie, am depus si o plangere penala dar care vezi doamne asteapta hotararea instantei civile privind contestatia la executare.
Executorul ca si functionar public, a avut o atitudine sfidatoare uneori ridicand tonul discutiei, dand dovada de o rea credinta iesita din comun.
Azi am primit de la instanta sa platesc 50 lei taxa de timbru pentru cererea de suspendare a executarii, avand termen 14.12.2017.
Sunt disperat si fara nici o posibilitate financiara, sunt pe drumuri acum pe timp de iarna, ca atare va rog cu tot respectul sa ma indrumati ce pot sa fac in continuare.
Va multumesc anticipat.
Cu respect,

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:41, 7 Decembrie 2017
Plătiți urgent taxa de timbru și depuneți chitanța în original la dosar, că dacă nu vă conformați, vă anulează cererea de suspendare, pe motiv că este netimbrată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac notificare prin executor judecatoresc Popescu2012 Popescu2012 Am primit azi o notificare prin executor judecatoresc referitor la un imobil. Întrebări : Ce cai de atac exista împotriva acestei notificari prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Adina popa Adina popa Fostul meu sot a primit hotararea judecatoreasca pentru a plati pensia alimentara copilor de cand am inaintat divortul dar nu vrea sa plateasca ce pot face (vezi toată discuția)
Contestatie la executare MANUELAIGESCU MANUELAIGESCU buna ziua va rog daca puteti sa-mi dati un sfat...am schimbat deja doi avocati in cazul meu,nu reusesc sa pricep cum pot sa ies din situatia asta.. ... (vezi toată discuția)