avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces verbal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces verbal

am primit de la procuratura,un proces verbal de aducere la cunostiinta a calitatii de inculpat intr-un dosar penal de loviri si alte violente,in care scrie ca partea vatamata si-a scos certificat medico-legal suferind leziuni ce ar fi putut fi produse prin lovire cu un corp dur,dandu-i-se 6-7 zile de ingrijiri medicale,intrebarile sunt:ce pedeapsa pot primi si daca pot contesta certificatul in instanta,inainte de calitatea de inculpat,am avut calitatea de suspect,de ce s-a schimbat denumirea de la suspect la inculpat,in urma aducerii procesului verbal de la procuratura.mentionez ca partea vatamata nu are nicio urma pe fata,a fost impins si a cazut pe spatiul verde in urma careia si-a pierdut cunostiinta,singurul martor fiind concubina mea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Danellaa , utilizator 16:21, 8 Decembrie 2017
Certificatul medico-legal are valoarea unui raport de constatare. Aveti dreptul sa contestati concluziile si sa solicitati efectuarea unei expertize.
Persoana împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală devine parte în procesul penal şi se numeşte inculpat.
Acţiunea penală se pune în mişcare de procuror, prin ordonanţă, în cursul urmăririi penale, când acesta constată că există probe din care rezultă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi nu există vreunul dintre cazurile de împiedicare prevăzute la art. 16 alin. (1).

unde pot contesta certificatul in instanta sau sa ma duc la politie si sa depun contestatie ?
La organul de up.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)