avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident grav de circulație, cu una dintre victime ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident grav de circulație, cu una dintre victime decedată. Nu-mi pot explica anumite aspecte ulterioare și vă rog să mă lămuriți

Pe data de 19 noiembrie am avut parte de un accident grav de circulatie. Un sofer a intrat pe contrasens si a intrat in masina pe care o conduceam! In masina mai era o familie de 3 persoane (ne cunoastem de 21 de ani!), mama lor, a decedat in salvarea care a luat-o de la locul accidentului. Ma ingrijoreaza anumite aspecte: 1) de la Politie am primit doar o Autorizatie de reparatii, nu mi-au solicitat o declaratie si nu mi-au oferit o copie a procesului verbal 2) la locul accidentului erau 2 linii continue, duminica 3 decembrie am trecut pe acolo si era o singura linie intrerupta 3) am solicitat firmei de asigurari a soferului vinovat sa vina sa evalueze daunele produse. Mi-a spus ca este dauna totala. Cand am intrebat in cat timp voi primi banii, mi-a spus ca soferul care este asiguratul lor a spus ca a fost impins de alta masina in mine si ei asteapta sa se clarifice problema! Ce ma sfatuiti sa fac?! Paguba ca paguba, dar ma tem sa nu ma acuze ca eu as fi responsabil de accident! [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 10:39, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca accidentul s-a soldat cu victime si deces se va dispune expertiza tehnica judiciara auto.
Este in regula ca v-au dat autorizatia de reparatii, Declaratie urmeaza sa vi se ia. In termen de 90 zile de la data producerii accidentului rutier va sfatuiesc sa formulati plangere prealabila pentru tragerea la raspundere penala a celui vinovat (conducatorul auto care a intrat pe contrasens) in situatia in care ati suferit vatamari corporale. Astfel solicitati si tragerea la raspundere civila a societatii de asigurare RCA, ulterior introducerii acesteia ca parte responsabila civilmente in dosar iar aceasta va fi obligata la plata daunelor materiale (masina, cheltuieli diverse in legatura cu accidentul) si daunelor morale in situatia in care ati suferit vatamari corporale. Societatea de asiguratre RCA a autoturismului condus de vinovat va achita si cheltuielile de spitalizare, iar in cazul in care nu veti arata vinovatul, dvs. le veti suporta! In situatia de fata in care a rezultat decesul unei persoane si vatamari corporale, nu se intocmeste proces-verbal, ci de deschide dosar penal "in rem" (initial pt. fapte) pentru ucidere din culpa si pentru vatamare corporala din culpa. Se asteapta raportul medico-legal de necropsie al persoanei decedate (care poate dura 4-12 luni si se dispune expertiza tehnica auto, iar unul dintre obiectivele expertizei va fii dinamica producerii accidentului (descrierea modului de producere; filmul accidentului). Referitor la despagubirea pagubei materiale, in speta masina, asiguratorul poate trage concluzii cu privire la modalitatea de poroducere a evenimentului rutier din ANEXA 2. Exista documentul Anexa 2 inaintat asiguratorului RCA? Care este societatea RCA? Ati suferit vatamari corporale? Ati mers la spital? Ar trebui sa ne raspundeti la aceste intrebari pentru a va putea ajuta in legatura cu cererile de despagubire pe care trebuie sa le depuneti la dosarul(le) de dauna pentru daune materiale si sau vatamare corporala.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa fi filmat totul la locul accidentului. Daca vi se pare ca s-a modificat, luati de pe google maps pozele si analizati daca s-au facut modificari intre timp. Eventual vedeti ca sigur au fost oameni care au facut poze si au filmat la locul accidentului, poate a aparut si la TV si puteti sa faceti rost de inregistrare. Din cate stiu politia are obligatia sa faca poze cu tot ce s-a intamplat asa ca chiar daca intre timp au sters o dunga, in momentul accidentului daca au fost 2 asa ramane - asa se vede si in poza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa intrati pe pagina de net care ati publicat-o si sa salvati fotografiile de acolo. Din ce vad sub masini se afla si linia dubla continua. :)
Dar nu este aceasta o problema referitoare la marcajul longitudinal....exista planse foto de la fata locului, exista proces verbal de cercetare la fata locului unde clar se trece starea drumului, marcaje, tipuri de indicatoare etc. Nu va da nimeni asa acest proces verbal asa... Spuneti-i av sa faca cerere la procuror de studiu dosar plus eliberare copii xerox si abia atunci il veti vedea!

Alte discuții în legătură

Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca persoane vatamate iulian2015 iulian2015 recent am avut un accident auto , persoana implicata nu a oprit la semnul STOP si mi-a distrus autoturismul , mai mult am fost nevoit sa stau cu mana ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca CRISTINCA CRISTINCA In urma cu o saptamina,sora mea a avut un accident ,in acel accident a murit ea,viitorul ei sot si un prieten,vinovat de accident a fost prietenul ei deoarece ... (vezi toată discuția)