avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident grav de circulație, cu una dintre victime ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident grav de circulație, cu una dintre victime decedată. Nu-mi pot explica anumite aspecte ulterioare și vă rog să mă lămuriți

Pe data de 19 noiembrie am avut parte de un accident grav de circulatie. Un sofer a intrat pe contrasens si a intrat in masina pe care o conduceam! In masina mai era o familie de 3 persoane (ne cunoastem de 21 de ani!), mama lor, a decedat in salvarea care a luat-o de la locul accidentului. Ma ingrijoreaza anumite aspecte: 1) de la Politie am primit doar o Autorizatie de reparatii, nu mi-au solicitat o declaratie si nu mi-au oferit o copie a procesului verbal 2) la locul accidentului erau 2 linii continue, duminica 3 decembrie am trecut pe acolo si era o singura linie intrerupta 3) am solicitat firmei de asigurari a soferului vinovat sa vina sa evalueze daunele produse. Mi-a spus ca este dauna totala. Cand am intrebat in cat timp voi primi banii, mi-a spus ca soferul care este asiguratul lor a spus ca a fost impins de alta masina in mine si ei asteapta sa se clarifice problema! Ce ma sfatuiti sa fac?! Paguba ca paguba, dar ma tem sa nu ma acuze ca eu as fi responsabil de accident! [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 10:39, 14 Decembrie 2017
Daca este pe noua lege, in cazul daunei totale aveti 2 posibilitati: ori repatatie pana la valoarea de piata a masinii, ori diferenta dintre valoarea de piata si valoarea epavei. Dvs. trebuie sa aveti clar de la asigurator o oferta de despagubire justificata. Daca chiar va tin cont si in practica dupa noua lege, asteapta cererea dvs de despagubire, urmand ca ei in max. 30 zile sa va faca oferta. In cazul daunei totale, oferta tr. sa cuprinda valoarea de piata a masinii (calcul dupa sisteme specializate) si valoarea epavei (la licitatie sau dupa calcul evaluator). Dupa ce aveti oferta justificata cu modalitatea de calcul, va decideti. Valoarea din cererea de despagubire sa o treceti mai mare...sa fie...cautati o masina model similar, an fabricatie, nr. km, cu dotari similare si puneti o val mai mare cu aprox. 20% decat valoarea pe care o gasiti pe site-uri specializate de vanzari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune accident rutier marius tu marius tu Bunica mea a fost pasagera intr-un autoturism implicat intr-un accident rutier,iar in urma acestui accident a fost grav ranita, printre care si o fractura de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca CRISTINCA CRISTINCA In urma cu o saptamina,sora mea a avut un accident ,in acel accident a murit ea,viitorul ei sot si un prieten,vinovat de accident a fost prietenul ei deoarece ... (vezi toată discuția)
Despagubiri rca persoane vatamate iulian2015 iulian2015 recent am avut un accident auto , persoana implicata nu a oprit la semnul STOP si mi-a distrus autoturismul , mai mult am fost nevoit sa stau cu mana ... (vezi toată discuția)